28 / 04 / 2024

Kahramankazan'da imar tepkisi!

Kahramankazan'da imar tepkisi!

Ankara Kahramankazan’a bağlı Aydın Mahallesi sakinleri, mahallenin girişindeki benzinlik için yapılan imar çalışmalarına tepki gösterildi.



Kahramankazan’a bağlı Aydın Mahallesi sakinleri, mahallenin girişindeki benzinlik için yapılan imar çalışmasında yer genişlemesi gerçekleştiğini ve ev ile bahçelerin köyün imarı yapılırken üst parsele kayacağını iddia ederik mağdur olacaklarını söyledi. Köyü ziyaret eden  Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya sorunları anlatan mahalleli şunları kaydetti: 


“İmar çalışması yapılan alanda benzin istasyonu ile evler arasında bulunan sokak yok edildi. Benzinliğin sağ tarafında bulunan mahalle giriş yolu kapanacak. Bir kişinin ticari kazancına yönelik çalışma, mahallenin sosyal yapısına büyük zarar verecek.”


Mahalle sakinlerine rant uğruna baskı yapıldığını söyleyen Nazlıaka, “İmar Kanunu’nda, idarenin plan değişikliği ve imar uygulaması yapma yetkisi vardır. Ama bu yetki kullanılırken yapılan değişikliğin kamu vicdanını zedelememesi ve vatandaşları mağdur etmemesi gerekir” dedi.


Hürriyet 



Geri Dön