28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 



Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini kendisi çizip belediye işçilerinin yapımını üstlendiği proje ’Oxford Global Club of Leaders’ analitik merkezinin ’Şehir Yönetiminde Mükemmellik’ ve ’Yılın Şehir Yöneticisi’ dallarında ödüle layık görüldü.

Milliyet'te yer alan habere göre, müteahhitlerin yapımı için 5 milyon TL istediği proje 300 bin TL’ye mal oldu. 360 metre uzunluğundaki, 2.5 metre genişliği ve yerden yüksekliği 100 metre olan 4 minareli köprü için 30 ton dut ağacı kerestesi, 20 ton da demir ve çelik kullanıldı.

Yapımı 6 ayda tamamlanıp Temmuz ayında ziyaretçilere açılan köprüyü her gün onlarca kişi ziyaret ediyor. Asma köprüsünün mimarı olan Belediye Başkanı Baki Tezcan, İngiltere Oxford’da Dünya Liderler Kulübü tarafından Fransa Cannes 5-6 Ekim tarihinde yapılacak ödül törenine katılmak için Fransa'ya gitti. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tezcan, "Köprümüz gerek ülkemiz gerekse dünya ülkeleri tarafından sosyal medya ve görsel medya aracılığı ile büyük bir ilgi uyandırdı. İngiltere Oxford’da Dünya Liderler Kulübü tarafından Fransa Cannes 5-6 Ekim tarihinde yapılacak ödül törenine davet edildim" dedi.


Geri Dön