10 / 05 / 2024

Özçağla İnşaat Denizli'nin en büyük asma köprüsünü inşa ediyor!

Özçağla İnşaat Denizli'nin en büyük asma köprüsünü inşa ediyor!

Özcağla İnşaat, Denizli'nin asma köprü görünümlü ilk üst geçidinin yapımını üstlendi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zolan, kentin en uzun platformu olacak üst geçidin Ağustos sonunda hizmete açılacağını söyledi...



MÜTEAHHİTLİĞİNİ İzmir'in önde gelen firmalarından Özçağla İnşaat Limited Şirketi'nin üstlendiği, Yunus Em re Yaya Üst Geçidi'nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Denizli'nin asma köprü görünümlü ilk üst geçidinin çalışmalarını yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu geçidin ayrı bir özelliği var. Burası Denizli'nin en uzun platformu olan geçit. 65 metre tek parça halinde ayağı olmadan trafikteki güvenliği sağlayacak" diye konuştu. 


80 tonluk gövde monte edildi 1991'de kurulan ve pek çok başarılı projeye imza atan Özçağla İnşaat Ltd. Şti'nin müteahhitliğini üstlendiği Yunus Emre Yaya Üst Geçidi ile Denizli daha modern bir görünüme kavuşacak. Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan şehirlerarası karayolu üzerine inşa edilen geçidin gövde montajı yaklaşık 40 kişilik ekip ve 3 vinç yardımı ile gerçekleşti. Üst geçidin ayakları birkaç gün süren çalışmayla tamamlanırken, 80 tonluk tek parça gövdesi ise sabahın ilk ışıklarına kadar süren çalışma ile monte edildi. Montaj sırasında yol da araç trafiğine kapatıldı. 


Yaya acısından tehlike büyüktü Başkan Zolan, sabaha karsı tamamlanan montaj çalışmalarını Özçağla İnşaat Genel Müdürü Ahmet Demirle birlikte izledi. Trafiğin yoğun bir şekilde islediği yolda vatandaşların karsıdan karsıya geçerken büyük tehlike yaşadığını dile getiren Başkan Zolan, "Göreve geldiğimizde kentte bir tane yaya üst geçidi yoktu. 


Ulaşımın daha güvenli yapılabilmesi amacıyla üst geçit projelerimize ayrı bir önem veriyoruz. Bu bölgede bilindiği üzere yolun karsısına geçerken sıkıntı yaşanıyordu. Üst geçit yakın zamanda faaliyete geçtiğinde bu ortadan kalkacak" dedi. Özdoğru İnşaat Genel Müdürü Ahmet Demir de, "Yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerindeki yaya geçidi inşaatı ile Denizli daha modern bir görünüme kavuşacak" dedi.


Gökçe Kırtıloğlu/Star Gazetesi


Geri Dön