04 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depremlerinde ürkütücü tablo! Bölgedeki sanayicilere maliyeti 170 milyar lirayı bulacak!

Kahramanmaraş depremlerinde ürkütücü tablo! Bölgedeki sanayicilere maliyeti 170 milyar lirayı bulacak!

Kahramanmaraş depremlerinin bölge sanayisine maliyeti 170 milyar lirayı bulacak. Bakan Varank, depremden etkilenen sanayicilere ve KOBİ’lerin bu zorlu süreci atlatmaları için gerekli destekleri sağlayacaklarını açıkladı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki sanayinin durumunu ve ihtiyaçlarını ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen hasar tespitinin sonuçlarını açıkladı. Varank, sanayi kesiminin altyapı, bina hasarı, makine ve stok hasarına yönelik maliyetinin 170 milyar lira olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş depremlerinde ürkütücü tablo! Bölgedeki sanayicilere maliyeti 170 milyar lirayı bulacak!

Deprem bölgesinde sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunan Varank, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen sanayicilerle istişare toplantısına katıldı. Toplantıda bölgedeki sanayicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Varank, depremden etkilenen illerdeki yaraları sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını, felaketlerde yıkılan iş yerlerini ve yerleşim yerlerini yeniden tesis edeceklerini söyledi.

Organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri veya bireysel üretim yapan fabrikalarda hasar taramasının tamamlandığını aktaran Bakan Varank, bölgede bulunan 34 OSB'nin 7'sinin altyapısında kısmi hasarlar olduğunu ifade etti. Hasara uğrayan iş yerlerine ilişkin tamirat ve tadilat çalışmalarına başlandığını aktaran Varank, OSB'ler ve sanayi sitelerinde yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600'e yakın tesis bulunduğunu dile getirdi. Bunların dışında kalan 33 bin tesiste kısmi de olsa üretimlerin yeniden başladığını kaydeden Bakan Varank, deprem felaketlerinin sanayi kesimine maliyetinin 170 milyar lirayı bulacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön