02 / 05 / 2024

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Deprem felaketinin ardından geçen hafta çarşamba günü işlemlere açılan borsa haftayı kazançlı kapattı. Yatırımcı bu yükselişin devam edip etmeyeceğini araştırırken, bazı ekonomistler ise oldukça ürkütücü iddialarda bulunuyor.



Kahramanmaraş depreminin ardından geçen hafta yeniden açılan Borsa İstanbul 3 iş gününde alıcılı bir seyir izleyerek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Yurt içi ve yurt dışı dinamikler nedeniyle hala belirsizliklerin devam ettiği ortamda ise borsanın önümüzdeki günlerdeki seyri merak ediliyor.

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Borsa İstanbul ve SPK’nın aldığı önlemlerin borsaya pozitif yansıdığı belirtilirken, pay piyasalarının geleceğine ilişkin oldukça iddialı öngörülerde bulunanlar da dikkat çekiyor.

Yeniçağ TV’de konuşan ekonomist Tunç Şatıroğlu, 6 Şubat Pazartesi meydana gelen deprem felaketlerinin ardından borsanın pazartesi ve salı günleri açık bırakılmasını eleştirirken, hisse senedi piyasalarındaki kaybın üç günde 35 milyar doları aştığı tahmin ediliyor. Bu süreçte ekonomi yönetimi de gerekli önlemleri almadıkları nedeniyle eleştirilirken, 15 Şubat Çarşamba günü yeniden açılan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son 3 günde yüzde 11,57 değer artışıyla 5.026,83 puana yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön