02 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’den ülkemizde yaşanan ve Suriye’yi de etkileyen deprem felaketi ile ilgili ürkütücü tahminler geldi. Tahminlere göre sigortalanabilir kaybın milyar dolarları aşması bekleniyor.



Fitch Rating, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremlerde sigortalanabilir kaybını ölçmenin zor olduğunu belirterek ancak kaybın büyük olasılıkla 2 milyar doları geçeceğini kaydetti. Kurum, hatta sözkonusu kaybın 4 milyar doları aşabileceğini ileri sürdü.

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Fitch Ratings, ülkemizi ve Suriye'yi etkileyen depremlerin sigorta zararlarına yönelik yayımladığı notta, bölgelerdeki düşük sigorta kapsamı nedeniyle sigortalı kayıplarının çok daha düşük olduğuna dikkat çekerken, kaybın yaklaşık 1 milyar doları bulabileceğini öngördü. Diğer taraftan konuya ilişkin notta, sigortalanmış kayıpların büyük oranda reasüransla telafi edileceği belirtildi.

Fitch ayrıca, katastrofik tahvillerin çoğunlukla İstanbul civarı ile sınırlı bölgeyi kapsaması nedeniyle depremden etkilenmeyeceği görüşünü de iletti.

Diğer yandan Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından yine akıllara Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) geldi. Dünya Gazetesi’nin haberine göre, bölgede Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi yaptırmış konut sayısının oranı ortalama yüzde 49 düzeyinde bulunuyor. Kahramanmaraş ilimizide 210 bin konutun 113 bin adedi Zorunlu Deprem Sigortası poliçesine sahip iken, diğer illerde bu oranlar farklılık gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön