17 / 05 / 2024

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Deprem felaketinin ardından geçen hafta çarşamba günü işlemlere açılan borsa haftayı kazançlı kapattı. Yatırımcı bu yükselişin devam edip etmeyeceğini araştırırken, bazı ekonomistler ise oldukça ürkütücü iddialarda bulunuyor.



BORSADA YÜKSELİŞ GENELE YAYILMADI

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

Borsanın açık kalmasının çok yanlış olduğunu ve alınması gereken tedbirlerin alınmadığını söyleyen Şatıroğlu, “Alınan tedbirler ilk başlarda açıklanmalıydı. Ayrıca yüksek frekanslı işlemler azaltılmalı ve halka arz işlemleri de bir müddet durdurulmalıydı” diye konuştu.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, deprem felaketinden sonra borsada yaşanan kayıpların telafi edilip edilmeyeceği konusunda ise bazı iddialarda bulundu. Borsaya yeni para enjekte edilerek yukarı taşınmaya çalışıldığını öne süren Şatıroğlu, bu paranın ise sadece belirli hisselerde yükseliş sağladığını, genele yayılan bir hareket olmadığını savundu.

YATIRIMCI SATIP KURTULAYIM DERDİNDE

Gelecek günlerde borsa yükselse bile bazı yatırımcıların ellerindeki hisseleri satıp bir daha gelip yatırım yapmayacağını ileri süren Şatıroğlu, “Yaşanan deprem felaketleri sırasında borsanın açık tutulması nedeniyle büyük kayıplar yaşanmıştı ve insanlar artık tövbe ediyor. Sürekli satıp kurtulayım diye bakıyorlar. Kimisi ise zararda zararım çıksın kurtulayım diye bakmakta. Hatta tövbe etmekten başka bir deyim daha vardır. Bu kol kesip çıkmaktır. Borsada yüzde 30’un üzerinde zararla ‘kol kesip’ çıkacaklar var. Çünkü güven kalmadı” şeklinde iddialarda bulundu.

Borsa İstanbul’un eski günlerine döneceğini pek düşünmediğini öne süren ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Borsa eski günlerine dönse bile belli hisseler ile olur. Güven bir defa kaybedildikten sonra tekrar kazanılması zor oluyor” iddiasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön