29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ'de kuralar çekildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ'de kuralar çekildi!

TOKİ'nin Kahramanmaraş'ta emekliler için inşa edeceği 624 konut için hak sahipleri kura ile belirledi. Kurada isimleri çıkan emekliler ve yakınları sevinç gözyaşı döktü.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesine yapacağı 624 konut için 2 bin 872 kişi başvuruda buludnu. Başvurular sonrasında hak sahiplerini belirlemek için Osman Sayın Spor Salonu'nda kura töreni gerçekleşti. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; salonu tamamen dolduran emekliler ve yakınları kura çekimini heyecanla izledi. Noter huzurunda çekilen kurada isimleri çıkanlar büyük mutluluk yaşarken, bazıları mutluluktan sevnç gözyaşları döktü.

KÜÇÜK: O KADAR SEVİNÇLİYİM Kİ BİR EVİM OLDU

Kurada adı çıkınca sevinç gözyaşları döken 3 çocuk annesi Elif Küçük (53), 31 yıldır kirada oturduğunu, işçi emeklisi eşi Halil Küçük'ün bir süre önce vefat etmesiyle kayınbabasının evinde yaşadığını söyledi. Ev sahibi olmayı çok arzuladığını, onun için TOKİ'ye başvuru yaptığını ifade eden Küçük, "Çok sevindim. Yıllarca kiralarda gezdim. Kayınbabamın evinde oturuyordum. O kadar sevinçliyim ki bir evim oldu" şeklinde konuştu.

KARATAŞ: 35 YILDIR KİRACIYIM

Kurada adı çıkan işçi emeklisi Azmi Karataş (69) ise aylık kirası 500 lira olan bir evde yaşadığını söyledi. Kura çekimine eşi Zeynep Karataş ile gelen 2 çocuk babası Karataş, "35 yıldır kirada oturuyorum. 28 yıl bir fiil çalıştım ama bir ev sahibi olamadım. Allah'a şükürler olsun şimdi ev sahibi oldum. Yıllardan beri ev istiyordum şimdi oldu. Çok mutluyum. O kadar sevinçliyim ki şu anda duygularımı kelimelerle ifade edemem. Çünkü doğuştan beri evsizim, hiçbir zaman evim olmadı, kiralarda sürünüyordum. Allah'a şükür ev sahibi oldum. Çok mutluyum" dedi.

Kurada ismi açıklanan 29 yıldır kirada yaşadığını söyleyen Ömer Faruk Kalan (54) ise "Allah'a şükürler olsun çıktı bana. Allah'ım olmayanlara da nasip eylesin, devletimize, milletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı. kurada ismi çıkınca ilk başta inanamadığını belirten 59 yaşındaki Seher Saluk da, "Çok sevindim, inanamadım. Bütün sevdiklerime 'Dua edin' demiştim. İnşallah onların duasıyla çıktı çok şükür" diye konuştu. 

488 LİRADAN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE

Kura sonuçları ile hak sahipleri seçilen konutların 624 konutun 500 2+1, 124'ü 3+1 olacak. Bürüt 113 metrekare şeklinde tasarlanacak 3+1 evlerin fiyatları 214 bin liradan başlıyor. Projede evler bürüt 77 metrekare olarak inşa edilecek 2+1 konutlar ise ortalama 146 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Konutların taksitleri en düşük 488 lira, en yüksek bin 610 lira olurken emeklilere 240 aya varan vadelerle satılacak.


Geri Dön