10 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Göksun'da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Kahramanmaraş Göksun'da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Göksun'da, 6 binden fazla binanın inşa edilmesi öngörülüyor.



Felaketten hemen sonra, 1.200 personel ve 120 makine ile başladıkları arama kurtarma faaliyetlerinin dördüncü günde tamamlandığına dikkat çeken Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 6 Şubat tarihindeki depremlerde ilçelerinde 654 binanın çöktüğünü, yıkılacaklarla bu sayının 6 bin 633'e ulaşmasını öngördüklerini dile getirdi. 

Bugüne kadar 300 binanın enkazının kaldırıldığının altını çizen Hüseyin Coşkun Aydın, "Depremlerin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen 1585 binada henüz hasar tespiti yapılamadı. İlçemizde artçıların devam etmesinden kaynaklı ilk yapılan tespitler neticesinde binalarda az hasarlı olanların orta, orta hasarlıların ağır, ağır hasarlıların ise acil yıkılacaklar arasına girmesi söz konusu" diyerek, bunların takip edildiğini ve bir an önce yıkıkları kaldırıp ilçede yeniden imar çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. 

Kahramanmaraş Göksun da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Aydın, depremlerde konutu yıkılan ya da orta ve ağır hasarlı olanların kalıcı konutlarına en kısa sürede kavuşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine dikkat çekerek, "Bu kapsamada ilçede 6 binden fazla bina yapılacak. 1050 binanın ihale süreci tamamlandı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu ve kalıcı konut çalışmalarına da değindi. 

Kalıcı konut çalışmalarının sürdüğü ilçede insanların ihtiyaçlarının karşılanması için bir taraftan çadır diğee taraftan konteyner kent kurulumları yapıldığına vurgu yapan Aydın, "Göksun'un en büyük sıkıntılarından biri, artçıların sürekli devam ediyor olması. Bu da insanların hasarsız ve az hasarlı evlerine girmelerine cesaret edemeyişine sebebiyet veriyor. Bununla ilgili üniversitelerden hocalarımızla Ekinözü ilçe sınırından başlamak suretiyle Andırın ilçe sınırına kadar fay hattını izledik" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş Göksun da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Gelecek süreçte yapılan çalışmaların sonuçlarını öğrenerek, gerekirse ilçede hocalara konferans verdirerek, ilçeden geçen fay hattını ve ilçenin depremselliğini halka yansıtacaklarını vurgulayan Aydın, "Ondan sonra normal hayata dönmeyi hep beraber arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Aydın, depremlerden sonra  insanların büyük bölümünün şehir dışına gittiğini ancak devlet millet işbirliğiyle sürdürülen çalışmalar sonrasında yavaş yavaş dönüşlerin başladığının altını çizdi. 

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

SSK ve BağKur'lular hemen baksın! 5 yıl erken emekli olup daha fazla maaş alacaksınız!


Geri Dön