29 / 04 / 2024

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.



Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yatırımcılar güvenli liman arayışına devam ediyor. Geçen yıl yüksek enflasyon karşısında borsaya yatırım tasarruf sahiplerinin gözdesi iken, bu yıl Borsa İstanbul’un küresel piyasalardan negatif ayrışarak beklentileri karşılayamadı.

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre seçim öncesi tasarruflar yön arayışında. Yatırımcılar, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde birikimlerini güvende tutmak ve enflasyona karşı korumak amacıyla alternatif yatırım arayışını sürdürüyor.

Haberde, belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların işlem yapma konusunda daha dikkatli olduğu belirtilirken, genelde riskten uzak kalma eğilimi ile yatırımcıların borsa dışı alternatiflere yöneldiği vurgulandı. Geçen yıl negatif reel faiz ve baskılanan kur ortamı nedeniyle borsaya yönelen yatırımcılar, bu yıl beklediği getiriyi yakalayamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön