28 / 04 / 2024

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının ülkeye olan ilgisine dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şimşek, yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Şimşek, MNG Kargo'nun DHL tarafından satın alınmasını, Yapı Kredi Bankası'ndaki hisse satışını ve Rönesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklığı geçen haftanın memnuniyet verici işlemleri olarak açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz" diye belirten Şİmşek, yaptığı ingilzce paylaşımda, önümüzdeki üç sene içinde artması beklenen GCC ülkelerinden gelen DYY girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış görüldüğünü ifade etti.

Yakın zamanda kamuyu ile paylaşılan birkaç işleme vurgu yapan Şimşek, "İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: 250 milyon dolar - son 3 yıldaki en büyük öz sermaye arzı. 5 kattan fazla talep ve 40'a yakın ABD ve Avrupalı Yatırımcı" ifadelerini kullandı.

2. olarak MNG Kargo'nun DHL tarafından satın alınmasını anımsatan Şimşek, "Üçüncüsü, geçen hafta Rönesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık" diye kaydetti.

Tüm bu işlemlerin, ülkeye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarına duyulan güveni gösterdiğini aktaran Şimşek, "Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır" dedi.

 

We are pleased to see a surge in investor interest in Turkish assets. In addition to FDI inflows from GCC countries, expected to surge over the next three years, we have seen an increase in equity and debt deals. I would like to highlight a few recent publicly announced…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 29, 2023

 

Öte yandan Türkiye’nin risk primindeki düşüşe atıfta bulunan Şimşek “Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor” ifadesini kullandı.

Bloomberght'te yer alan detaylara göre, seçimlerde 2.tur öncesinde 700 baz puana kadar yükselen Türkiye'nin risk priminde son dönemde düşüş yaşanırken bugün de 400 baz puanın altı test edildi.

Böu durumda risk primi 2021 Kasım ayından bu yana ilk kez 400 baz puanın altına geriledi.

Stoklar bitmeden yetişin! Metro Market online kampanyalı ürünlerini açıkladı! Bir alana bir bedava kampanyası...

Prime 360 Burgaz yüzde 0.69 faiz fırsatıyla satışa çıktı! Yeni proje! 

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön