14 / 05 / 2024

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.



KUR KORUMALIYA TALEP

Haberde, döviz kurlarında seçime kadar yükseliş istemeyen hükümetin, kur korumalı mevduat hesaplarında faizleri bankaların rekabetine açtığı kaydedildi. Yapılan düzenlemeler ile aynı zamanda da üç aylık vade sınırı da kaldırıldı. KKM faizinde üst sınırın kaldırılmasıyla birlikte faiz getirisinin yüzde 20 ile yüzde 24 arasında bir aralıkta belirlenmesi bekleniyor. Dolayısıyla hem vade hem tavan faiz sınırının kalkmasıyla birlikte KKM hesaplarına olan talebin daha da artacağı belirtilirken, KKM faizlerindeki artışın TL mevduat faizlerine de yansıyacağı ve kısa vadeli TL mevduatlara olan talebin yükseleceği kaydediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön