14 / 05 / 2024

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.



GÜVENLİ LİMAN NERESİ?

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Habere göre, Borsa İstanbul’daki satış baskısı 19 Mart tarihinde bugüne kadar hacimdeki daralma ile sert geri çekilmelere sebep oldu. Seçime kadar borsada oynaklığın süreceğini söyleyen uzmanlar,  endeksin psikolojik sınır olan 5 bin puan seviyesinin altında işlem görmesi nedeniyle yatırımcıların TL mevduat, altın veya döviz para gibi alternatiflere yöneldiğini belirtiyor.

Yıllık ortalama yüzde 28 oranıyla son 20 yılın zirvesine çıkan TL mevduatlar seçim öncesi riskten kaçınmak isteyen yatırımcıların şu sıralar gözdesi konumunda. Hatta bazı bankalarda bu oranlar yüzed 35’lere kadar yükseliyor.

Diğer yandan döviz kurlarında da sınırlı olsa yaşanan yükselişler yeniden dövize olan talebi artırdı. Dolar 19, 20 lira, Euro 20, 0 lira seviyelerinde hareket ederken, seçim riskini almak istemeyenlerin bir diğer adresi ise yeniden döviz olurken, döviz riskinden kaçanlar ise kur korumalı mevduat hesaplarını tercih ediyor. Haberde, kamu kontrolü ile baskılanan döviz kurlarının bu ürünün cazibesini azalttığına işaret edilerek ancak son 11 haftadır KKM hesaplarına olan talebin aralıksız bir şekilde arttığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön