21 / 05 / 2024

Kahramanmaraş OSB kentteki en büyük ikinci camiyi yaptırıyor!

Kahramanmaraş OSB kentteki en büyük ikinci camiyi yaptırıyor!

Kahramanmaraş OSB yönetimin yaptırdığı cami, kentte Abdülhamithan Camisi'nden sonraki en büyük ikinci cami olacak. Cami 5 bin kişilik kapasiteye sahip olacak.



Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından yaptırılan 5 bin kişilik kapasiteye sahip caminin tamamlanmasıyla sanayiden ezan sesleri yükselecek. Yaklaşık 10-12 milyon liraya mal olması beklenen iki katlı ve çifte minareli OSB Camisi yapımının hızla devam ettiğini söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay, 4 bin metrekare oturumu olan caminin tamamlanmasıyla sadece OSB'de bulunan sanayi çalışanlarının değil Kavlaklı yöre halkının da ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. 


8 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR 

Kahramanmaraş OSB'de 57 adet sanayi parselinin tamamının dolduğunu belirten Çinkay "Bölgemizde faaliyet gösteren firmalarda tekstil, teknik tekstil, madeni mutfak eşyaları, bakalit kulp, alüminyum levha, alüminyum profil, mobilya, bina yalıtım malzemesi, endüstriyel klima, endüstriyel yumuşatıcı, oluklu mukavva, bulgur, polistiren ambalaj, yalıtım malzemesi ve WPC odun plastik kompozit panel malzeme üretilmektedir. 8 bin 500 kişi çalışmakta olup, ayrıca inşaatı devam eden firmaların inşaatlarında 250 kişi çalışmaktadır" dedi. Çinkay OSB olarak devam eden bazı projelerle ilgili olarak da şunları söyledi: "Doğalgaz temini için yapılan çalışmalarımız nihayet sonuçlanma aşamasındadır. OSB'ye girişte hayli ölümlü kazalara sebep olan kavşak çalışması tamamlanarak sinyalizasyon yapılmıştır. Sosyal tesis olarak proje aşamasına gelinmiş olup inşaat çalışmasına kısa sürede başlanacaktır. Binlerce kişinin çalıştığı bölgemize raylı sistem yapılması konusunda Büyükşehir Belediyemizin konuyu gündeme alarak yaklaşım yapmasını bekliyoruz." 


BÜYÜK BÖLÜMÜ BİTTİ

Çinkay, "Mevsim şartlarına göre inşaatın büyük bir bölümü tamamlanmış olup iç dekorasyonu için ihale aşamasına gelinmiş durumda. Açılışının 2016 yılı içerisinde Ramazan ayının ilk cumasında yapılmasını planlanmaktadır. İnşallah bu tarihe kadar tamamlanması için gayret içerisindeyiz" dedi. 


YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

OSB Başkanı Çinkay "Kahramanmaraş'ın en büyük camisi olan Abdulhamithan Camisi'nden sonra ikinci büyük camisinin OSB'mizde yapımı hızla devam etmektedir" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön