04 / 07 / 2024

Kahramanmaraş Yıldızevler Konutları'nda başvurular başladı!

Kahramanmaraş Yıldızevler Konutları'nda başvurular başladı!

Yıldızevler Konutları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirliler hayata geçiriliyor. Başvuruların bugün başladığı Yıldızevler Konutları'nda toplam 684 daire yer alıyor.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dar gelirliler için Yıldızevler Konutları'nın yapımına başlıyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapma gayretindeyiz" dedi.

 

135 metrekare oturumu bulunan Yıldızevler Konutları başvurular bugün başladı.  Toplamda 38 blokta 684 daire olarak planlanan Yıldızevler Toplu Konutları 2 buçuk yıl içerisinde sahiplerine teslim edilecek. 

 

 Mehmet Erkoç Yıldızevler Toplu Konutlarına ilişkin şunları söyledi: “Bu proje kar marjı olmadan direk maliyetine ucuz arsa üretilerek yapılan bir çalışma. 700’e yakın bir konut sayısı var.  Büyükşehir Belediyesi olarak garantörlük vazifesinde bulunarak, bu tür kooperatifleri destekleyerek vatandaşımızın ucuz ev almasını sağlamak amacındayı. Yakında  TOKİ  ile de ortak çalışmalarımız var. Şehrimizde 2018 yılı bu alanda dar gelirli gruplara yönelik arz yılı olacak. Taleplerin büyük oranda karşılanacağı inancındayız" dedi. 

 

Başvuru şartları

  1. Başvuru sahibinin TC vatandaşı olması, 
  2. Kahramanmaraş ili nüfusuna kayıtlı olması, 
  3. Başka bir konut yapı kooperatifine üye olmaması, 
  4. Kendisine eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı veya kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi, işyeri ve hisseli tapu hariç) olmaması, 
  5. Finans kurumundan kredi çekebilecek şartlara sahip olması veya peşin ödeyebilmesi, 

 

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti (18 yaşını doldurmamış) altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilecek. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlara yüzde 10, Engelli vatandaşa yüzde 5, emekli vatandaşlara yüzde 10 kontenjan ayrıldı. Müracaat sayısı konut sayısından fazla olursa üyeler kura çekimi ile belirlenecek. 

 

Yıldızevler Toplu Konutlarına müracaat etmek isteyenler Kültürpark’taki kayıt bürosuna uğrayarak bilgi alabilecekleri gibi internet ortamından https://kahramanmaras.bel.tr/fs/dosyalar/yildiz-evler.pdf.pagespeed.ce.UWLe7E4RGI.pdf adresinden de faydalanabilirler.

 


Geri Dön