06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'a kamu külliyesi yapılıyor!

Kahramanmaraş'a kamu külliyesi yapılıyor!

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kaymakamlık başta olmak üzere tüm kamu kurumlarını bir araya toplan ve Türkiye'de ilk olacak kamu külliyesi taahhüdünü yerine getiriyor.



Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kaymakamlık başta olmak üzere tüm kamu kurumlarını bir araya toplan ve Türkiye'de ilk olacak kamu külliyesi taahhüdünü yerine getiriyor. Başkan Okay, "Bu projeyle ilgili yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu almış bulunmaktayız. 60 dönüm yeri imar uygulamalarıyla vatandaşlarımızdan hibe usulüyle almış bulunmaktayız. Bu 60 dönüm yerin değeri 20 milyon liradır. Biz bu 20 milyon lirayı belediyemizin kasasına kazandırmış olduk" dedi. 

Kamu külliyesinin Dulkadiroğlu Belediye Meclisi'nden geçmesinin ardından projeyle ilgili çalışmaya başlayacaklarım belirten Başkan Oka}', "Selçuklu, Dulkadiroğlu ve Osmanlı mimarisini yansıtan projeler düşünüyoruz. Binalarımız dört kat olacak, 4 bin metre kurulum alanı ve 18 bin metrekare kapalı alanı bulunacak. Daha önce yapılmış örneklerden de faydalanarak ihtiyacımız olan binayı modern bir şekilde tasarlayacağız. Biz bu imar uygulamasını bin 400 dönümlük bir alan üzerinde yaptık" dedi. Okay, kamu külliyesinin yapılacağı bölgeye aynı zamanda Dulkadiroğlu Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi'ni de kazandırmak için çalışmalarının devam ettiğim söyledi. Sokak iyileştirme çalışmalarına başladıklarını da kaydeden Başkan Okay, "Dedezade Caddesi'yle de bu çalışmalarının ilkini proje haline getirdik ve çalışmaya başlayacağız. Çalışmalarımız ihale aşamasına geldi. Esnafın bu projeye destek verdiğini gördük. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ihale sürecini başlatacağız. İnşaat süreciyle birlikte toplamda 7 ay soııra bu projeyi tamamlamış olacağız" dedi. Bahçelievler pazarını bin 500 metrekare kapalı alana taşıyarak bölge için önemli bir hizmete daha imza atacaklarının müjdesini de veren Başkan Oka}' "Kahramanmaraş Lisesi bahçesine yapacağımız kapalı alanı Bahçelievler Pazarı olarak değerlendireceğiz. Haftanın bir günü bu alam biz kullanacağız" dedi. 


Sabah Güney 


Geri Dön