05 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'a millet bahçesi yapılacak!

Kahramanmaraş'a millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kahramanmaraş için de inşallah bir millet bahçemiz var. Toplam 1 milyon metrekarelik bir alana yapılacak millet bahçemizin proje çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisi tarafından Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılıp, vatandaşlara hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuşmasına tüm Kahramanmaraşlıları selamlayıp başlayan Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in "Övünecek tek şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır," ifadelerini, Erdem Bayazıt'ın "Müslüman yürekler bilirim, kızdı mı cehennem kesilir, sevdi mi cennet, eller bilirim haşin, hoyrat, mert, alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır." açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, Maraşlılara şu şekilde hitap etti:

"Maraşlı bir başka şair Abdürrahim Karakoç da hepimizin gençliğinde ezbere bildiği o güzel şiirinde 'Kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, pınara, esen yele, yağan kara, yağmur yüklü bulutlara, bebeklerin avucuna, minarelerin burcuna, kara taşa kör ateşe' yazacağı davasını anlatıyordu. Şairlerin, yazarların, mütefekkirlerin iftihar şehri Maraş seni yürekten selamlıyorum, Maraş."  

Erdoğan, gelecek yılın Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, "Bir on iki şubat, bir yıldan büyük, kalmadı çok şükür ne zincir, ne yük, Berit'ten Ilgaz'a bir alageyik seker taştan taşa, selam götürür" okuyan Erdoğan, "Maraş'ın istiklali demek Türkiye'nin istiklali demektir. Maraş'ı kahraman kılan şehitlerimizi, gazilerimizi, koç yiğitleri Müftülük Meydanı'ndan selamlıyorum. Bu vesileyle yine bir seçim arifesinde Kahramanmaraş dağlarında hala aydınlanmamış yönleri olan elim bir kazada hayatını kaybeden değerli kardeşim Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle yad ediyorum." diye konuştu.

Maraş'ın tarih boyunca hep yaptığı gibi 31 Mart'ta da mili iradeye sahip çıkacağını söyleyen Erdoğan,  "Kahramanmaraş, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle 'memleket işi gönül işi' diyor muyuz? Kahramanmaraş, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor muyuz? Kahramanmaraş, 31 Mart'ta büyükşehirde ve ilçelerimizde Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz? Kahramanmaraş, 31 Mart'ta bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, vatandaşlardan olumlu yanıt almasının ardından, "Rabbim hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş'a yaptıkları derslik sayıları hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 245 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini söyledi.


Geri Dön