30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sona hızla yenileniyor! 

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sona hızla yenileniyor! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş'ın kalbi, Azerbeycan Bulvarı'nda yapılıyor.



Kahramanmaraş, Azerbaycan Bulvarı’nda refüj düzenleme ve yaya yolu imalatlarından sonra asfalt yenileme çalışmalarına başlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. 

ŞEHİR TASARIM PROJESİ HIZLA YÜKSELİYOR!

Maraşgündem'de yer alan habere göre; yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda çalışmalar hızla devam ediyor. Kalıcı konut ve köy evlerinin inşası devam ederken bir yandan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Şehir Tasarım Projesi hızla yükselmeye devam ediyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de bu çerçevede 6 Şubat depremlerinde merkezde yıkımın en yoğun olduğu ana caddelerde başlattığı yenileme çalışmalarını son gazla sürdürüyor.

 Bu kapsamda Azerbaycan Bulvarı’nda tamamlanan orta refüj düzenleme ve yürüyüş yollarının imalatının ardından asfalt yenilemelerine de başladı.

Kahramanmaraş ın kalbi Azerbeycan Bulvarı baştan sona hızla yenileniyor! 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla caddenin asfaltı baştan uca yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; şehir merkezinin ana güzergahları Trabzon Caddesi, Hükümet Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve Zübeyde Hanım Bulvarı’nı kapsayan proje çerçevesinde yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki arterler refüj, yaya yolu ve asfaltıyla baştan yenilenecek. 

46 BİN KONUT YIL SONU HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK!

TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

11 kentteki 24 bin 898 ağır hasarlı binanın yıkımına yönelik yargı süreci devam ederken, mahkemelik binaların yüzde 67’si Hatay ve Kahramanmaraş’ta yer alıyor.

Yıl sonuna kadar 41 bini il ve ilçe merkezlerinde, 5 bini kırsal bölgede olmak üzere toplam 46 bin evin hak sahiplerine planlanıyor. Afetzedelerden yerinde dönüşüm projesine müracaat eden sayısı ise 216 bin 881 oldu.

Yurttaş konut derdine düşmüşken, Millet Ormanı Projesi görenleri şaşkına çevirdi!

Deprem bölgesindeki 100 bin konutun su teminini DSİ yapacak!

Onikişubat Belediyesi'nden Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa!

Geri Dön