27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.



Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi’nde yer alan bir dükkan ihale yoluyla satılacak. Söz konusu dükkanın büyüklüğünün 110 metrekare, ada numarasının 1155 ve parsel numarasının da 16 olduğu paylaşıldı.

Aynı zamanda, dükkanın açık otoparkının ve tuvaletinin de bulunduğu, ancak doğal gazın bulunmadığı, dükkanın klima ile ısıtıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

İLAN DETAYLARI

KDV oranı yüzde 18 olan dükkanın geçici teminat bedelinin 168 bin 750 TL ve muhammen bedelinin de 2 milyon 250 bin TL olduğu ve ayrıca, ihale üzerinde kalmayanlara da teminat tutarının iade edileceği açıklandı.

  1. Müdürlüğümüz Adresi: Mehmet Akif Mah. Lütfi Köker Bulv. No:35 Onikişubat/Kahramanmaraş
  2. Gayrimenkulün Adresi: Karamanlı Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı Dükkân No:19/A Onikişubat/Kahramanmaraş
  3. Gayrimenkulün durumu ve vasıfları: Değerleme konusu taşınmaz tapu müdürlüğünde, Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi 1155 ada 16 parsel de kayıtlı 826,50 m2 yüzölçümlü 200/980 arsa paylı zemin-bağımsız bölüm 8 nolu hisse oranı 1/1 tam olan iş yeri vasfında olup ayrık nizam, betonarme karkas tarzda inşa edilmiştir, mimari projesinde mevcut kullanım alanı ve yasal kullanım alanı brüt 110 m2’dir, bina girişine göre sağ tarafta bulunmaktadır, iş yeri projesinde iş yeri ve wc hacimlerinden oluşmaktadır, üzerinde bulunduğu caddeye 6,55 m cephesi bulunmakta olup derinliği 18,20 m dir, dükkan cepheleri camlı ve alüminyum doğramadır, binanın açık otoparkı bulunmakta, çevre düzenlenmesi tamamlanmıştır. İşyerinin ısınma şekli klimalıdır, taşınmazın bulunduğu binaya ait 04.12.2015 tarih ve 313 sayılı yapı kullanma izin belgesi bulunmaktadır.
  4. Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen muhammen değeri; 2.250,000,00.-TL (İkimilyonikiyüzellibinTL). Artırmaya iştirak edeceklerden gayri menkule biçilmiş muhammen değerinin %7,5’u nispetinde 168.750,00.-TL (YüzaltmışsekizbinyediyüzelliTL) oranında teminat alınır. Teminat tutarını ihaleden önce satış komisyonuna nakit olarak teslim etmeleri veya 6183 Sayılı A.A.T.U.H. Kanunun 10 uncu maddesinin 1-4 üncü bentlerinde yazılı bulunan teminatlar veya teminatlarını bankaya SGK Ödemeleri, Sorgu Türü Diğer Tahsilatlar, Sorgu Türü “Şartname Bedeli/ Geçici Teminat/ Kesin Teminat" Refarans Numarası şahıs ise TC Kimlik Numarası, şirket ise vergi numarası yazılması, Borç Kodu 1001 Geçici Teminat seçilerek açıklama kısmına satış dosya numarası belirterek yatırmaları, bankalar tarafından verilecek teminat mektupları (Banka teminat mektuplarının kesin ve süresiz olmaları ve ihale gününden iki gün önce Müdürlüğümüze verilmesi), Hazine ve tahvil bonoları, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilatları (teminat kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanı ile değerlendirilir) bankaya yatırılan teminat dekontlarının en geç ihale günü, ihale saatine kadar Merkezimiz İcra Gayrimenkul Satış Komisyonuna teslim etmeleri zorunludur. İhale üzerinde kalmayana teminatları iade edilecektir.

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

  1. KDV Oranı %18’dir.
  2. İhalenin yapılacağı yer, Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü/Dulkadiroğlu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü 3. Kat Konferans Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır.
  3. 1.Satış günü 21.11.2023 günü saat 10:00-10:05
    2.Satış günü 28.11.2023 günü saat 10:00-10:05 arasında yapılacaktır.
    7- İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatler arasında Müdürlüğümüzde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci açık artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkulün, muhammen bedelin %75’i miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla, yukarıda belirtilen 28.11.2023 tarihinde aynı yer ve aynı saatlerde ikinci açık artırma yapılacaktır. İkinci açık artırmada muhammen bedelin %50’sini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadarki; birinci açık artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci açık artırmada 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanunun 94. maddesi gereğince birinci açık artırmadaki şartlar aranacaktır. (Birinci açık artırmaya girip teminat yatırıp teklif verilmez, pey sürülmez, istekli çıkmaz veya ilk açık arttırmaya katılım olmaz ise ikinci arttırma tekrar %75’den açılacaktır.)
  4. Arttırma sonunda satış söz konusu olduğu takdirde, satıştan doğan satışla ilgili tüm harçlar ve vergiler Tellaliye Resmi, KDV, satış bedeli üzerinden hesaplanan ihale pulu Damga Vergisi ve satıştan doğan ve doğacak her türlü vergi, resim ve harçlar alıcıya aittir. Tapu alım-satım harçları, tahliye ve tahliye masrafları ve müteferrik giderleri alıcıya aittir.
  5. Satışa katılacak gerçek kişilerin resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi ve kimlik fotokopisi veya tüzel kişilik adına katılacakların yetki belgesi ve fotokopisini ve kimlik belgesi hazır bulundurmaları gerekmektedir.
  6. İhaleye katılmak isteyenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Merkezimiz İcra Satış Servisine 2022/48 Satış dosya numarası ile başvurmaları ilan olunur. (İlgililer tabirine irtifak sahipleri dahildir.) Bu ilan sadece gayrimenkulün satışına ilişkin olup, satışa ilişkin satışlar ile genel kurallar satış şartnamesinde ayrıca belirtilmiştir. Satış şartnamesinde olup, satış ilanında bulunmayan hususlara karşı itirazda bulunamaz.
  7. Gayrimenkul satış şartnamesi Müdürlüğümüz İcra Satış Servisi’nde görülebilir. Şartname örneğini İsteyene, masrafı ödemesi şartıyla adresine gönderilir. Satışa iştirak edeceklerin satış ilanını, şartnameyi görmüş, okumuş hükümlerini ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktır. Satış ilan ve şartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde ihale anındaki açıklamalar esas alınır.
  8. 6183 sayılı kanunun 108. maddesinde sayılanlar ve ünitede görev yapan Kurum çalışanları açık arttırmaya katılamazlar.
  9. İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer (İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri dahildir.) ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen (haciz koyduran, takyidatı olan, alacaklı, borçlu, 3.şahıslara vb.) ilgililere de tebliğ yerine geçeceği, İLANEN tebliğ olunur.

İl Özel İdare başkentte yurt ve arsa satacak!

O ilde 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla iş yeri ve arsa satılıyor! İhale günü açıklandı! 

Belediye bu ilçede arsa satacak! İhalesi 30 Kasım'da!

 


Geri Dön