04 / 11 / 2024

Kahramanmaraş'ta hastane yapılmasının nedenleri meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'ta hastane yapılmasının nedenleri meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki yatırımlara, sağlık personeli sayısına ve il merkezine hastane yapılmamasının nedenleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...




CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş'taki yatırımlara, sağlık personeli sayısına ve il merkezine hastane yapılmamasının nedenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztunç, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Öztunç, ''Kahramanmaraş, Büyükşehir olması ve iktidar partisine seçimlerde yoğun bir destek vermesine rağmen sağlık yatırımlarından yeterince pay alamamaktadır. Yeterince uzman sağlık personeli bulunmayan hastanelerimiz teknik donanım yönünden de yetersizdir. Özellikle kanser hastalarının birçok tetkikleri başka illere sevk edilmektedir. Hastanelerimizin bu hali Kahramanmaraş'ımıza yakışmayan bir görüntüdür. Son zamanlarda basına, yeni sağlık yatırımlarıymış gibi servis edilen sağlık yatırımları doğru olmayıp, bu yatırımlar önceki yıllara ait yatırımlar olup sadece yerleri değiştirilmiş ve bunlara herhangi bir artı proje eklenmemiştir.'' diye konuştu. 

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un soruları:
1- 2016 ve 2017 yıllarında Sağlık Bakanlığından çıkan l.ve 2. Basamak yatırımları nelerdir? Bu yatırımların ne kadarı gerçekleşmiştir?
2- Onaylanan bu yatırımların yapılacağı ilçeler neden değiştirilerek başka ilçelere kaydırılmıştır? Elbistan'a ve diğer ilçelere yapımı planlanan yatırımlar hangi ilçelere ve kimlerin baskısıyla kaydırılmıştır?
3- Kahramanmaraş için 2018 yılı Sağlık Bakanlığı yatırım programına alınan yatırım var mıdır? Var ise bu yatırımlar nelerdir?
4- Kahramanmaraş merkeze 18 kilometre uzakta olan Necip Fazıl Devlet Hastanesine gidemeyen ve acil hastalar için yıllardır merkeze yapımı beklenen yeni hastane neden yapılmamaktadır? Yeni hastane yapımına, idarecilere ve iktidar vekillerine özel hastaneler mi engel olmaktadır? Yoksa başka bir zafiyet mi vardır?
5- Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde olması gereken uzman doktor, pratisyen doktor, sağlık evi ebesi ve yardımcı sağlık personeli sayısı 2 yıl önce kaçtır, 2018 yılı sonu itibariyle kaç olmuştur? Bir azalma var ise sebebi nedir?


Geri Dön