16 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hayata geçirilen Sarayaltı ve Demirciler çarşılarındaki iş yerlerinin tahsisi için gerçekleştirilen törene katıldı.



İşte Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün konu ile ilgili açıklamaları...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci açıklamasında "Konteyner çarşıların kentin estetiği adına da önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Diğer görüntüler artık yavaş yavaş terk edilmek durumunda ve daha tertipli düzenli, kimin kimden ne aldığı ne sattığı belli olan bu çarşıların olmasında çok büyük fayda görüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Yine verilen detaylara göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de şehirde hayatın normale döndürülmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirterek önemli açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnafa 4 bin 55 iş yeri planlaması yapıldığını, yaşanan bu süreçte de AFAD ve kardeş belediyelerin büyük katkısı olduğunu kaydederek "Şu ana kadar toplamda 3 bin 519 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. İnşallah kalan iş yerlerimizi de en kısa zaman içerisinde teslim edeceğiz." dedi.

Söz konusu bu törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, esnaf odası başkanları ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde iş yerleri hasar gören esnaf da katılım sağladı.

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

FAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü tek tek açıkladı: Riskli yapılar bir an dönüştürülmeli!

Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? TCKN son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar dikkat!


Geri Dön