29 / 04 / 2024

Kula D-300 karayolundaki dükkanların satışı iptal edildi!

Kula D-300 karayolundaki dükkanların satışı iptal edildi!

Yargıtay Sandal Mahallesinde D - 300 karayolunda bulunan dükkanların satışını yanlış buldu ve mahkeme kararını bozdu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuyla ilgili açıklama yaptı...




Yargıtay Sandal Mahallesinde  D - 300 karayolunda bulunan dükkanların satışını yanlış buldu ve mahkeme kararını bozdu.


Kula Belediyesi ile taraflar arasında gerçekleşen ve Kula İcra Hukuk Mahkemesi tarafından sonuçlandırılan davanın bozulması maksadı ile yapılan haklı başvuru Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından kabul edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay 12. Hukuk Dairesi 2015/26822 karar numarası ile Kula Belediyesi lehine Kula İcra Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu kararı bozmuştur.


BAŞKAN TOSUN; ÇIKAN NETİCEYE ŞAŞIRMADIM...


Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından verilen kararı değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; " Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay 12. Hukuk Dairesi kamu yararına bir karar vermiştir. Sandal Mahallesindeki dükkanlar için verilen karar ile Kula Belediyenin hakkı iade edilmiştir. Kula Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana Kulamızın çıkar ve menfaatlerini korumak için büyük bir hassasiyet gösterdim. Bu zamana kadar; haksız, hukuksuz ve adaletsiz olan her işi düzeltmeye çalıştım. Dava süresince Bana, Kula Belediyesi Meclis Üyelerime ve Kula Belediyesinde görevli mesai arkadaşlarıma bu konuyla ilgili belirli kesimlerce suçlu gibi gösterilmeye çalışıldı. Ben ve mesai arkadaşlarımızın toplumsal konumumuz gereği, olumsuz bir etki oluşturmak, belediyenin üzerine atılı bir suç bırakmak, hakaret kastına varıncaya kadar kişilik haklarımıza açıkça saldırmak doğru bir davranış değildir. Yargı kararını beklemeden, sonuçlanmasını dahi sabretmeden beni ve mesai arkadaşlarımı yargısız infaz etmeye kalkmışlardır.


Bu kişiler çiğdir, hamdır, anında vahşileşebilme hızına sahip, karşısındakine yönelik gözü dönmüş bir nefreti fütursuzca dışa vurabilme eğiliminde olan insanlardır. Bu kişiler abartılı, incitici, aykırı, rahatsız edici, belirli ölçülerde de alaycı olan tavırlarını değiştirmelidirler. Kalıptan kalıba giren bu kişiler, kimlerin maşasıysa, onları ipinde oynatan kimlerse bunlardan vazgeçmelidir.


Bu kişiler amaçları doğrultusunda asla başarılı olamayacak ve vatandaşlarımız bu tür davranış ve hareket tarzında olanlara da itimat etmeyeceklerdir. Zaman, her zamanki gibi gene bizleri haklı çıkarmıştır. Çıkan neticeye şaşırmadım, Kulamıza hayırlı olsun" dedi.



Kula Belediyesi




Geri Dön