25 / 07 / 2024

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'nda dönüşüm şart!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'nda dönüşüm şart!

Dulkadiroğlu ilçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Meral Kazancı: "Dulkadiroğlu İlçesi'nde kentsel dönüşüm projesi şart. Bu ilçedeki mahallelerin hemen hemen hepsi eski yerleşim yeri" dedi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Dulkadiroğlu ilçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Meral Kazancı Pınarbaşı Mahallesi'ne hizmetlerin daha sağlıklı ulaşabilmesinin Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarına bağlı olduğunu ifade ederek; "Dulkadiroğlu İlçesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi şart. Bu ilçedeki mahallelerin hemen hemen hepsi eski yerleşim yeri. Ve buralar çok dar sokaklardan oluşuyor. Pınarbaşı Mahallesi de Kahramanmaraş'ın en eski yerleşim yerlerinden birisi, dolayısı ile de çok dar sokaklara sahip. Buralara araç giremediği gibi, doğalgaz çalışması da yapılamıyor. Tek çözüm Kentsel Dönüşüm Projesi. Eğer Mahallemiz bu projeye dahil edilirse halen dar olan sokaklar rahatlıkla genişletilebilecektir. Hem Pınarbaşı Mahallesi'nin zemini sağlam. Çok katlı binaların yapımı için uygun şartlara sahip. Eğer uygun projelendirme yapılabilirse mahallemizin çehresi değişecek ve bizler de mahallemiz halkına çok daha verimli hizmetler yapabileceğiz" dedi. 


Alt yapı konusunda yaşanan birtakım sorunların ancak kentsel dönüşüm projesi ile aşılabileceğini kaydeden Kazancı; "yeraltındaki su şebekesi uzun yıllar önce döşenmiş. 

Artık çürümüş olan su boruları zaman zaman patlıyor. Belediyemiz yollarımız asfalt kapladı. Yeni yapılan asfaltlar patlayan bu su boruları yüzünden yeniden kazılıyor, yama asfalt yapılıyor, bu da görünüm açısından kötü. Aynı zamanda Belediyemizin çok büyük emek vererek yaptığı yollar yeniden yamalı, parçalı bir görünüm alıyor. Bu şebekelerin de hemen değişmesi mümkün değil. Alt yapıdaki bu sorun zaman içerisinde mutlaka bir çözüme kavuşacaktır. Bunların yanında yaklaşık üç yüz hanede insanların ikamet ettiği yukarı çamlık alanında sokaklar çok dar, araçlar giremiyor. Buralara dar sokaklardan dolayı doğal gaz çekemedik. Bu konuda gerekli müracaatları yaptık ama umudumuz yok. Sokaklar çok dar diye çekmiyorlar" dedi. 


Pınarbaşı Mahallesi'nde bir taziye evi olmadığını belirten Muhtar Kazancı; "taziye evinin bulunmaması mahallemizin en büyük eksikliklerinden. Belediyemiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa sürede bizim mahallemize de bir taziye evi yapılır" dedi. 


Pınarbaşı Mahallesi'nin yaklaşık iki bin seçmene sahip olduğunu belirten Kazancı; "Mahallemiz iki bin seçmen nüfusu ile Dulkadiroğlu İlçemizin büyük mahallelerinden birisidir. Sağlık merkezi olarak sorunumuz yok, bizim mahalleye bağlı okulu yok ama komşu mahallelerimizin okulları bizim mahalle sınırları ile iç içe. Eğitim yönünden de çok büyük sorunumuz yok. Ulaşım da yine Kahramanmaraş'ın merkez mahallelerinden olduğumuz için şehrin ana yolları bizim mahallemiz sınırları içerisinden geçiyor. Mahallemizde tarihi nitelikli konutlarımız çok. 


Ve bunlara konumu itibarı ile dokunmak mümkün değil. Bu yüzden hizmetlerde aksama söz konusu olabiliyor. Yani yolu genişletmemiz gerek, her yer müsait ama eğer yol güzergahında tarihi bina varsa orda işler tıkanıyor. Hiçbir çalışma yapamıyoruz. Ya da üç-beş günde yapılacak işler üç -beş aya sarkabiliyor" dedi. 


Mahallede asayiş sorunu bulunmadığını söyleyen Kazancı; "Mahallemizde öyle ciddi boyutlarda asayiş sorunu yok. Sağolsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerimiz sürekli yanımızda. Kahramanmaraş'ın hemen her mahallesinde olduğu gibi bizim mahallemizde de Suriyeli mülteci kardeşlerimiz yaşıyor. Onların da sorunları ile ilgileniyoruz. Mahallemizde yaşayan yoksul insanlara da belediyemizin gönderdiği yardımları dağıtıyoruz" dedi. 


Pınarbaşı Mahallesi'nin konum itibarı ile spor tesisi kurmak için elverişli bir yapıya sahip olduğunu belirten Muhtar Kazancı; "mahallemizde herhangi bir spor tesisi yok.  Ancak, Ahir Dağ eteklerinde kurulu olan mahallemize bir yürüyüş yolu yada koşu yolu rahatlıkla yapılabilir. Yüzme havuzu olarak kullanılan birkaç havuzumuz var mahallede ama bunların yeterli olduğunu sanmıyorum. Pınarbaşı Mahallesi'ne özellikle bir spor tesisi yapılmalı. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği bir yere ihtiyaç var. Mahallemizde iki adet Camimiz var: Osman Gazi Camii ve Emine Hatun Camii." 


Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın Pınarbaşı Mahallesi'nde yeraldığını kaydeden Kazancı; "Muhsin Yazıcıoğlu Parkı bizim mahallemiz sınırları içerisinde ve buraya şehrimizin her yerinden insanlar piknik yapmaya dinlenmeye geliyor. Hatta Gaziantep, Adana, Adıyaman gibi çevre illerden de gelenler oluyor. Ne var ki, böyle önemli bir merkezin yolu çok dar. 


Bilhassa yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı park civarında araç yoğunluğundan tıkanıklık yaşanıyor. Bu bölgenin yolunun genişletilmesi için yetkili birimlere gereken müracaatı ettik. Eğer buranın yolunda genişletme yapılırsa buraya gelen insanlar ilimizin tanıtımını da ona göre yapacaklardır. 

Oysa şu görüntüsü ile bir park yapılmış ama iki şeritlik bir yol ile ulaşım sorunlu diye yansıtabilirler, ama inşallah yolumuz genişletilirse, Kahramanmaraş'a bir park yapılmış yolu geniş ferah çok güzel olmuş insanların nefes alabileceği gibisinden çok olumlu tanıtım yapacaklarıdır. İnşallah belediyemiz buradaki çalışmalarını hızlandırır, bir an önce insanlarımızın hizmetine girer" dedi. 


Belediye çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden Muhtar Kazancı; "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine mahallemize yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim" dedi. 


 Yine Haber


Geri Dön