01 / 05 / 2024

Kahvehanenin altından Osmanlı yapıları çıktı!

Kahvehanenin altından Osmanlı yapıları çıktı!

Amasyada Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesinin çevre düzenlemeleri için kamulaştırılarak yıkılan kahvehanenin altında Osmanlı dönemine ait tekke kalıntıları bulundu



Amasyada Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesinin çevre düzenlemeleri için kamulaştırılarak yıkılan kahvehanenin altında Osmanlı dönemine ait tekke kalıntıları bulundu. Amasya Belediyesi tarafından Amasyalı tıp alimi Sabuncuoğlu Şerefeddinin adına Bimarhanede kurulan ve kısa bir süre önce ziyarete açılan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesinin çevre düzenlemeleri için Yakutiye Mahallesinde 3 yıl önce kamulaştırılarak yıkılan kahvehanenin altında tekke kalıntıları olduğu belirlendi.

Amasya Müzesinde görevli sanat tarihçisi Alper Atmaca, Müzemizce yapılan kazılarda 1411de Osmanlı padişahı Çelebi Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Yakutiye tekkesinin kalıntılarına rastladık. Bu bölge zaten tarihi bir bölge. Yanı başımızda Bimarhane ve tarihi hamam var. Kazıların daha geniş bir alana yayılacağını düşünüyorum dedi. Yapının çok büyük olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

TÜRKİYE


Geri Dön