02 / 05 / 2024

Kale, Addresistanbulun Tasarımın Doğası sergisinde!

Kale, Addresistanbulun Tasarımın Doğası sergisinde!

Kale Grubu, 5. yaşını kutlayan Addresistanbul’un ‘Tasarımın Doğası’ adlı sergisine, Çanakkale Seramik markalı Reptile Serisi ve Kale markalı Bond Serisi ile katılıyor



 4 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan sergide Kale Grubu, “Form Olarak Doğadan Esinlenen Ürünler” kategorisinde yerini alıyor.

Kale Grubu, Addresistanbul’un 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla doğadan esinlenmesi, doğadan üretilmesi ve doğaya saygıyla üretilmesi özellikleri açısından Türkiye’de son 10 yılda üretilmiş ürünleri tematik olarak bir araya getiren "Tasarımın Doğası" sergisinde, tasarım tutkunlarını Çanakkale Seramik’in Reptile Serisi ve Kale markalı Bond Serisi ile buluşturuyor.

 "Tasarımın Doğası" sergisinde “Form olarak Doğadan Esinlenen Ürünler” kategorisinde yer alan ürünler arasında Çanakkale Seramik imzalı Reptile Serisi’nin karoları bir pano üzerinde sergilenirlen; Kale Grubu’nun yapıda uyum ve kolaylık stratejisi çerçevesinde oluşturulmuş Bond Serisi karo, lavabo ve armatürleri ise birarada ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Financial Times'ın Türkiye'nin modernizm ihtiyacını karşılamak için yapılan en büyük yatırım olarak nitelendirdiği ve efsanevi Wallpaper dergisinin övgülere boğduğu Addresistanbul sergisinde ziyaretçiler, Türkiye'nin önde gelen 30 tasarımcısının yanı sıra 20 markanın natürel malzemelerle üretilmiş, organik formlardan ilham alan ve doğaya saygılı ürünlerini görme şansını yakalıyor. 1,5 ay boyunca devam edecek olan serginin küratörlüğünü ise maybedesign'ın yaratıcılarından, ödüllü tasarımcı Erdem Akan üstleniyor.

Çanakkale Seramik Reptile Serisi
3 boyutlu teknolojiyle doğanın gizemli canlıları yılan ve timsah derisinin muhteşem görüntüsünü tüm doğal yansımasıyla seramiğe taşıyan Çanakkale Seramik Reptile Serisi Tasarımın Doğası sergisinin en dikkat çekici ürünlerinden biri olarak göze çarpıyor. Duvarlara yılan ve timsah derisinin dokusu, parlaklığı ve ihtişamıyla hayat veren Reptile Serisi, Snake ve Crocodile Serileri, doğanın vahşi estetiğini evcilleştiriyor.
Reptile Serisi, teknolojisi ve tasarımıyla trend belirleyen özellikler taşıyor. Karo seramiğin modüler döşenmesiyle karoya yeni bir boyut getiren Reptile Serisi, estetiğin yanı sıra ergonomik, fonksiyonellik, üretilebilirlik ve uygulanabilirlik özellikleri taşıyor.

Kale Bond Serisi
Ünlü Finlandiyalı tasarımcı Harri Koskinen’in üç boyutlu üretim teknolojisini kullanarak Çanakkale Seramik için tasarladığı karolarla hayat bulan Bond Serisi, "Tasarımın Doğası" sergisinde karo, vitrifiye ve armatür seçenekleri ile ziyaretçilerle buluşuyor. Kale Grubu’nun yapıda uyum ve kolaylık stratejisi çerçevesinde karonun yanı sıra vitrifiye, armatür ve akrilik seçenekleriyle zenginleştirilen Bond Koleksiyonu ile Kale bir kez daha banyolara getirdiği farklı bakış açısını ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Banyonun tamamında estetik ve fonksiyonellik için ihtiyaç duyulan karo, lavabo, çanak lavabo, klozet, küvet ve armatürlerle şık bir bütünlük yaratan Bond Koleksiyonu doğadaki su, güneş, kum toprak ve kaya gibi öğelerden esinleniyor. Kar, sis, deniz, okyanus, kömür, kaya, güneş, toprak, kum ve vanilya gibi 10 farklı renk seçeneğine sahip Bond Serisi’nin karolar 19,5 x 22 cm ebatları, yumuşak ve uyumlu çizgileri, sıra dışı yüzeyi ile Bond’un bütün güzelliğini gözler önüne seriyor.

 “Slim Dizayn” trendine uygun olarak tasarlanan Bond Koleksiyonu daha az hammadde kullanılarak üretilen ürünlerle de ilham aldığı doğaya verdiği değeri ve önemi kanıtlıyor. Hem form, hem de anlayış açısından “incelikle” tasarlanan ve doğanın ritmini ve akıcı çizgilerini banyolara taşımayı hedefleyen Bond Koleksiyonu’nun vitrifiye ürünleri, asgari düzeydeki su tüketim hacimleri ile su tasarrufunun da altını çiziyor. Bond armatürler ise içindeki perlatörler sayesinde köpüklü bir akış sağlayarak sıçramaları önlüyor ve suyun optimum kullanımına olanak veriyor. Çevre dostu ürün gamıyla hem tüketicilerine hem de yeni nesillere olan sorumluluğunu yerine getirmeyi amaçlayan, Kale Bond Serisi’nde bulunan 2,7 lt ile tam fonksiyon gösteren klozetler yüzde 55 oranında su tasarrufu sağlıyor.

 


Geri Dön