29 / 04 / 2024

Kale Grubu'nun Balıkesir OSB fabrikası için imzalar atıldı!

Kale Grubu'nun Balıkesir OSB fabrikası için imzalar atıldı!

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, dedesi Balıkesir'in efsane sanayicilerinden Şeref Eğinlioğlu'nun memleketine 30 milyon liralık fabrika kuruyor.




Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, dedesi Balıkesir'in efsane sanayicilerinden Şeref Eğinlioğlu'nun memleketine 30 milyon liralık fabrika kuruyor. İmza töreninde konuşan Okyay, "Annem Balıkesirli, ailemin bir kısmı burada yaşıyor. Rahmetli dedem Şeref Eğinlioğlu Balıkesir'in ilk sanayicilerindendi.

O yüzden bu tesisi burada yapabilmek bir torun olarak vicdan borcumdu" dedi. Kale Grubu şirketlerinden Kalekim'in Balıkesir OSB'de 30 milyon lira yatırımla kuracağı fabrikanın imzalarını, Balıkesir Valisi ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkanvekili İsmail Uğur attı.


'BU YATIRIMLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ' 


İmza töreninde konuşan Uğur, Kale Grubu'nu ağırlamaktan ve yatırım yapmalarına imkan vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "İnşallah bu yatırımlar daha da artacak. Balıkesir ekonomisi günden güne gelişiyor. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Moralimizi bozmamıza gerek yok. Burada da moraller yerinde, herkesin yüzü gülüyor. Devletimiz yanımızda, valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızdan her türlü desteği görüyoruz. Balıkesir'de güzel bir ekip çalışması var. Büyükşehir, Valilik, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti ile güzel bir çalışmamız var.

Bu sinerjiden Balıkesir ve ülke kazanacak" dedi.


'MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK'


Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise hem kendisi hem de Kale Grubu için manevi değeri yüksek bir imza töreni için Balıkesir'e geldiklerini söyledi.

Grubun lokomotif şirketlerinden olan yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Kalekim'in dokuzuncu fabrikasını Balıkesir'de yapmaya niyet ettiklerini ifade eden Okyay şunları söyledi:


"Bu yatırım için Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, sanayi, ticaret odalarının başkanları ve OSB yöneticileri başta olmak üzere bütün kent bizi heyecanlandırdı. Yatırımcılar genelde pozitif atmosfere ve onlara yaklaşımın ne kadar akılcı olduğuna bakarak yatırıma karar verir. Ülkenin köklerinden gelen bir grup olarak şartların zorluğuna bakmadan üretim ve yatırıma devam etme kararlılığını sürdürüyoruz. Balıkesir'e bu üçüncü yatırımımız olacak. Kale Grubu'nun temelleri 1957'de atıldı ama 1964'te Bandırma'da Kalefleks tesisini kurduk. O fabrikayı rekabet şartlarını da dikkate alarak mobilya üretimine çevirdik."


'BU HEYECANLA YATIRIM ARTAR'


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Kale Grubu'nun yeni yatırımının Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi.

Uğur, "Zeynep Hanım, rahmetli İbrahim Bodur abimizin kızı. Aynı zamanda Balıkesir'de sanayicinin duayeni rahmetli Şeref Eğinlioğlu'nun torunu. Bu yatırım çok önemli" diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ise Kale Grubu'nun Balıkesir'e yatırım yaparak çok önemli bir iş yaptığını söyledi.

Yazıcı konuşmasında, "Ben birkaç aydır bu kentteyim. Cumhurbaşkanımızın koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine canı gönülden inanan ve bu hedefte kendi payını artırmak isteyen, gönlü ile varlığı ile kurumsal gücü ile OSB yönetimi var, sanayicilerimiz var. Hedefe heyecanla koşan bu ekip yeni yatırımların da yapılmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.


Yeni Asır



Geri Dön