12 / 05 / 2024

Kaleseramik'in önerisi Kalesinterflex oldu!

Kaleseramik'in önerisi Kalesinterflex oldu!

Kaleseramik tarafından Türkiye'de ilk kez üretilen ve dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğine sahip Kalesinterflex, 1000x3000mm boyutlarında ve 3mm kalınlığındaki tek porselen seramik levhadır  



 Kaleseramik tarafından Türkiye'de ilk kez üretilen ve dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğine sahip Kalesinterflex, 1000x3000mm boyutlarında ve 3mm kalınlığındaki tek porselen seramik levhadır. Mimari tasarımlara ve inşaat teknolojilerine yeni bir bakış kazandıran Kalesinterflex, yeni fikirlerin uygulanmasına ve modern yaşam alanları yaratılmasına olanak sağlıyor.
Uygulama kolaylığı, ateşe dayanıklılık ve hafiflik özellikleri sayesinde iç mekan duvar ve zemin sistemleri, dış cephe kaplamaları ve yükseltilmiş zeminler, separasyon panelleri, mobilya uygulamaları, hijyenik alanlar, endüstriyel cephe kaplamaları ve modüler yapılar gibi uygulama kolaylığı sunan Kalesinterflex, ekolojik yanıyla da dikkat çekiyor.
Çevreye duyarlı Kalesinterflex 
Kalesinterflex, standart bir karoda metrekare başına kullanılan hammaddenin dörtte biri ile üretiliyor.  Bunun yanı sıra, bir metrekare standart karo üretimi için 50lt su kullanılırken, bir metrekare Kalesinterflex üretimi için sadece 8lt suya ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca Kalesinterflex’in standart karoya göre enerji tüketimi üç, elektrik tüketimi ise dört kat daha düşüktür.
 
Kalesinterflex, ISO 14001 belgeli ve sera gazı emisyonlarını büyük oranda azaltacak şekilde tasarlanan bir tesiste üretiliyor. Bu üretim tesisi sadece 1/1000 oranında CO2 yayarak, standart bir karo fabrikasının atmosfere yaydığı tozların sadece 1/20'sini dağılımı sağlıyor.
 
 


Geri Dön