01 / 05 / 2024

Kalesinterflex 'e RAF Yapı Malzemesi Ödülü!

Kalesinterflex 'e RAF Yapı Malzemesi Ödülü!

30 Eylül “ 03 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da düzenlenen BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen RAF Yapı Malzemesi Ödülü"nü Kalebodur kazandı



1000x3000 mm ebadında ve 3 mm kalınlığında üretilen Kalesinterflex porselen seramik levhalar ile ödüle layık görülen Kalebodur, modern yaşam alanları yaratılmasına ve yeni fikirlerin uygulanmasına olanak sağlayarak, mimari ve yapı teknolojileri için yepyeni bir bakış açısı sunuyor.

Bu yıl ikincisi verilen RAF Yapı Malzemesi Ödülleri"ne başvuran yapı malzemelerinin üreticileri  Erdal Özyurt, Ertun Hızıroğlu, M. Cem Altun ve Nevzat Sayın"dan oluşan jüri tarafından performans, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluk, zamana ve dış çevre koşullarına dayanım,   çevre etkisi ve fiziksel çevreye değer katma kriterleri açısından yapılan değerlendirme ile toplam 4 ürün bu ödüle layık görüldü. Kalesinterflex ile ödül alan Kalebodur"un ödülü Kaleseramik İletişim ve Mimar Ilişkileri Yöneticisi Pelin Özgen"e jüri üyelerinden Erdal Özyurt tarafından verildi.    

Kalesinterflex Hakkında: Dünyanın ˜en ince, en büyük ebatlı, en hafif ve tek esneyebilen" seramiği olan Kalesinterflex, dünyada en büyük boy ve maksimum inceliği ifade eden 1000x3000x3 mm"lik boyutlarıyla yenilikçi özellikler taşıyor. Ateşe, lekelenmeye, kimyasallara ve her türlü iklim koşuluna dayanıklı bir ürün olması ile ön plana çıkan Kalesinterflex, iç mekan, duvar ve zeminin yanı sıra hafifliği, işlenebilme kolaylığı ve dayanıklılığı sayesinde özellikle dış cephe kaplamalarında güvenle kullanılabiliyor. Mimari tasarımlara ve inşaat teknolojilerine yeni bir bakış kazandıran Kalesinterflex, değişken ebatları ve işlenebilme kolaylığı (yüzey parlatma, dekorlama, kolay kesme “ delme) gibi özellikleri sayesinde, iç mekan duvar ve zemin sistemleri, dış cephe kaplamaları, yükseltilmiş zeminler, separasyon panelleri, mobilya uygulamaları, hijyenik alanlar, endüstriyel cephe kaplamaları ve modüler yapılar gibi özel projelerin uygulanmasında, mimarlar tarafından tercih ediliyor.


Geri Dön