30 / 04 / 2024

Kamer Genç arazilerin yandaş işadamlarına ucuza satıldığını iddia etti!

Kamer Genç arazilerin yandaş işadamlarına ucuza satıldığını iddia etti!

CHP Tunceli Milletvekili Genç, Bodrum'da değeri 780 milyon dolar olan Hazine arazisinin Fettah Tatmince ve Cengiz İnşaat'ın ortak olduğu Bodrum A.Ş.'ye Ziraat Bankası kredisiyle 150 milyon dolara satıldığını açıkladı...



Kamer Genç, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP hükümetinin Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen iş adamlarına satılan Bodrum Cennet Koydaki Hazine arazisi ile ilgili belgeli açıklamalarda bulundu. Genç, Başbakan Erdoğan'ın göklere çıkardığı Ziraat Bankası'nın AKP'ye yakın işadamlaKamer Genç rina bol keseden para verdiğini kaydederek şunları söyledi: "Şimdi elimde bir belge var. Bodrum'da Cennet Koyu'nda Bodrum A.Ş., 678 bin 963 metrekarelik hazine arazisini 5 Temmuz 2013'te Hazine'den alıyor. Aslında arazi 4 Temmuz 2013 tarihinde Hazine adına kaydediliyor. Burada da fırıldaklar var. Bu araziye üç gün sonra İstanbul Kurumsal Şubesi'nden yüzde 7 faiz oranıyla 180 milyon dolar kredi alınıyor. 

Emekliye 2 bin lira kredi vermeyen Ziraat Bankası, Bodrum A.Ş.'nin Hazine'den üç gün önce alınan araziye 180 milyon dolar kredi veriyor. 

Bu dolarları alanlar kim biliyor musunuz? 


Tayyip Bey devamlı Rixos otellerine gidiyor, yiyor-içiyor, geziyor. Acaba paralarını ödüyor mu? Çocukları da gidiyor. Onların yatlarına biniyor. (Genç Söz konusu arazinin tapu kayıtlarını gösteriyor) 678 bin 963 metrekarelik arazinin üzerindeki tapu şerhlerinin birinci, ikinci ve üçüncü derece Sit alanı mevcut. 5 Temmuz 2013'de de Özelleştirme İdaresi bu araziyi 150 milyon dolara Bodrum A.Ş.'ye satmış. Ben bu satışın iptali için Danıştay'a dava açtım, ama 'menfaat ilişkin yok, milletvekili olarak dava açamazsın' gerekçesiyle reddedildi. 


Ben de karara 'Ben vergi mükellefiyim ve görevim gereği Türk milletinin menfaatini korumak durumundayım' diye itiraz ettim. 'İmam hatip mezunu faizciliği çok iyi biliyor' Açıkladığı belgede Ziraat Bankası önündeki 'T.C.' ibaresinin yer aldığına dikkat çeken Genç, "Nasıl olmuşsa Ziraat Bankası tapuda T.C. ibaresi yazılmış" dedi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ı iyi tanıdığını söyleyen Genç, "İmam hatip mezunudur. Plan Bütçe Komisyonunda yüzüne 'Galiba bazı imam hatip mezunları imamlıktan çok faizciliği çok daha iyi biliyor' dedim. Bunun üzerine AKP'liler yine üzerime saldırdı" dedi. 

Bakan Yıldız'a 12 bin liralık halı hediyenin faturasını ortaya koydu ÜEneıji Bakanı Taner Yıldız'ın kendisini 'bedava içiyor" diye suçladığını anımsatan Genç, "Kayseri Elektrik Dağıtım Genel Müdürüydü. Ayrılırken kendisine 12 bin liralık halı hediye etmişler. 

Bunun daha çok hesapları var ben de" ifadelerini kullandı. AKP'li bakan Fatma Şahin ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de uğraşacağını söyleyen Genç, CHP Genel Merkezi önüne giden ve kendisini protesto eden kadınlara da çağrıda bulunarak, "Ey hanımefendiler, bakın bu Gökçekler, Şahinler niye benim istifamı istiyor? Bunlarla mücadele ettiğim için. Yolsuzluklarını ortaya çıkardığım için tabii ki birinci hedefleri benim. Beni yok etmeye çalışıyorlar" diye konuştu. 


Kılıçdaroğlu'na sitem Kılıçdaroğlu'nun "hoş olmadı" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Genç, "Ben 30 senedir siyasetin içindeyim. Bu tür resepsiyonlara davet edilirim. Varolan diplomatik kuralları bilen bir insanım. Kimseye hakeret etmedim. 


Genel başkanımız benimle konuşmadı. Konuşsaydı, söyledim 'bu' derdim. Benimle konuşmadığı için genel başkanımız öyle bir yorum yapabilir" diyerek Kılıçdaroğlu'na sitemde bulundu. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön