28 / 04 / 2024

Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kocaeli'nde açıldı!

Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kocaeli'nde açıldı!

Türkiye’de mutfak eşyaları alanında pazar lideri Mehtap tarafından yaptırılan Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı...




Sağlık Meslek Lisesi müfredatına uygun olarak yapılan ilk proje olma özelliği taşıyan okulda, 16 dersliğin yanı sıra, 7 laboratuvar, beden eğitimi salonu, konferans salonu ve 5 mesleki atölye bulunuyor. 


‘Her işin kolayı var’ sloganıyla mutfak gereçlerinin yanı sıra küçük ev aletleriyle de, yaşamımızı kolaylaştıran teknolojiler sunan Mehtap; sosyal sorumluluk bilinciyle yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. 

Türkiye’de mutfak eşyaları sektöründe ilklerin öncüsü olan Mehtap tarafından “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında Kocaeli Kartepe’de yaptırılan Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı. 


Açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra Kocaeli AKP Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehtap Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

3 milyon 800 bin TL’ye mal olan ve Sağlık Meslek Lisesi müfredatına uygun olarak yapılan ilk proje olma özelliği taşıyan okulda, 16 derslik bulunuyor. 


Okulda ayrıca, aralarında biyoloji ve fen laboratuvarlarının da bulunduğu 7 tane laboratuvar, hemşirelik teknik atölyesi, anestezi ve reanimasyon teknik atölyesi, anatomi atölyesi, beden eğitimi salonu, 2 adet revir, kütüphane, acil sağlık hizmetleri, acil tıp teknisyenliği olmak üzere 5 adet atölye yer alıyor. 

‘Bizi bu günlere getiren annelere ithaf ediyoruz’


Okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Mehtap Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel, Mehtap olarak eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizde eğitim alanının gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Mehmet Öncel,  uzun yıllardır, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu düsturuyla farklı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam edeceklerini dile getirerek şunları söyledi:


“Mehtap Mutfak Eşyaları olarak bağlı olduğumuz Selçuklu Holding’de ana misyonumuz; yenilikçi düşünceleri yatırıma çevirerek var olmak, “önce insan” hedefimizle geleceğe ilerlemektir. Sosyal sorumluluk projelerimizi gerçekleştirirken de, tüm bireylerin ve yönetimlerin içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için, her türlü desteği vermesi gerektiği bilinciyle hareket ettik. Ne mutlu ki, bugün burada bu görevimizi bir kez daha gerçekleştirmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi nitelikli insan kaynakları yetiştirmek gayretiyle eğitime başlıyor.”

 

Okulu kendi annesi nezdinde tüm annelere ithaf ettiğini de sözlerine ekleyen Mehmet Öncel;  

“ Üzerimizde en büyük emeğe sahip olan, mayalarımızı sevgi ve özveri ile yoğuran annelerimize olan sevgimizi, minnettarlığımızı dile getirmek için ne yapsak azdır. Bizler anneliğin en yüce görev olduğu ifadesinden yola çıkarak,  bu okulu hayata geçirdik. 


Bütün çalışanlarımızın alın terinin, emeğinin ortak ürünü olan bu okulu, bizleri bugünlere getiren ve bu güzide eğitim yuvasına ismini verdiğimiz annem Kamer Öncel nezdinde, bütün mesai arkadaşlarıma ve bütün annelerimize ithaf ediyoruz ” dedi.


Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise Eğitime  % 100 Destek Kampanyası kapsamında açılan Kamer Öncel Sağlık Meslek Lisesi’nin bölgedeki gençler için büyük bir fırsat yaratacağını ve sağlık eğitimine, insana verilen değerin çok güzel geri dönüşlerinin olacağını belirtti. 


Geri Dön