03 / 05 / 2024

Kamera taktıran komşular dikkat!

Kamera taktıran komşular dikkat!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilginç bir dava açıldı. Komşusunun bahçesini gösterecek şekilde güvenlik kamerası taktıran komşu, 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. 



Komşusunun bahçesini gösterir şekilde güvenlik kamerası taktıran komşu 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilginç bir dava açıldı. İstanbul Eyüp'te yaşayan Perihan G., geçtiğimiz günlerde savcılığa suç durusu yaptı. 

'ÖZEL HAYATIMI İHLAL EDİYOR'

Genç kadın, yan komşusu Cem E.'nin evine güvenlik kamerası taktırdığını fakat güvenlik kamerasının yönünün kendi bahçesini, kapısını merpenlerini ve otoparkını görebilecek şekilde özel ayarlanmış olduğuna dikkat çekerek, özel hayatının ihlal edildiğini belirtti. Perihan G.'nin şikayeti üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında komşu Cem E.'nin ifadesi de alındı. Komşu kendi kapısını görecek şekilde kamera taktırmak istediğini ve amacının suç işlemek olmadığını belirtti. 

2 YIL İSTENİYOR

Savcılık gerekli özeni göstermeyerek komşusunun özel hayatını ihlal eden komşuyla ilgili iddianame düzenledi. İki yıla kadar hapsi talep edilen komşu Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Giriş katında oturanlar dikkat! O parayı ödemeyebilirsiniz!


Geri Dön