03 / 05 / 2024

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: Kamu müteahhitleri mağdur olmasın, fiyat farkı ve süre uzatılsın!

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: Kamu müteahhitleri mağdur olmasın, fiyat farkı ve süre uzatılsın!

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ali Adıgüzel, yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verilmesini de kapsayan torba kanun teklifinin kapsamının genişletilmesini vurguladı. 



Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitlerinin mağdur edilmemesi ve kamu zararı oluşmaması için düzenlemenin kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

EK FİYAT FARKI VE SÜRE UZATIMI VERİLSİN

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ali Adıgüzel, yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verilmesini de içeren torba kanun teklifi ile ilgili olarak, "Kamu zararı oluşmaması için düzenlemenin reel saha verileri doğrultusunda revize edilmesine ihtiyaç vardır." dedi.

İNŞAATTA FİYAT ARTIŞLARI YAŞANIYOR

Adıgüzel, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, artan taleplerden dolayı inşaat sektöründe malzeme ve işçilikte fiyat artışlarının meydana geldiğini açıkladı.

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: Kamu müteahhitleri mağdur olmasın, fiyat farkı ve süre uzatılsın!

KAMU MÜTAHHİTLERİ MADUR EDİLMESİN!

Kamu müteahhitlerinin ülkede istihdam yarattığını, ürettiğini ve ekonomiye katkıda bulunduğunun altını çizen Adıgüzel, kamu müteahhidinin öngörülemeyecek bu reel piyasa koşullarında daha çok mağdur edilmemesi ve kamu zararı oluşmaması için düzenlemenin reel saha verileri doğrultusunda revize edilmesini talep etti.

1 Ocak 2023 tarihi öncesinde devam eden işler de dahil olmak üzere 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ihalesi yapılan tüm işlerin düzenlemenin kapsamına alınmasının hakkaniyete ve anayasal düzene uygun olacağını belirten Adıgüzel, 2023 yılında basiretli tüccar olarak işini tamamlayan, devletimizin organları ile sözleşmesine göre edimlerini ifa etmiş bir yüklenicinin cezalan cezalandırılması hem bir hak kaybı hem de sektörün aktörlerini yanlışa yönlendiren bir uygulama olacağı açıktır.

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: Kamu müteahhitleri mağdur olmasın, fiyat farkı ve süre uzatılsın!

Devletimiz beklenen baba şefkatini göstererek, yüklenicilerin işine devamını özendirmeli ve devam eden projelerin ivedilikle bitirilmesi desteklenmelidir.

Hüsnüniyetle taleplerimizin değerlendirilmesini, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçen ve yaşanan sorunlara çözüm olamayacak bu kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda veya Cumhurbaşkanı'mız tarafından değiştirilmesi konusunda, kendilerine olan güvenimizin tam olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

Geri Dön