28 / 04 / 2024

Kamu bankaları çalışanlarına müjde! Maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

Kamu bankaları çalışanlarına müjde! Maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım bankaları çalışanları için yapılan ekz aman görüşmeleri sonunda, çalışanların maaşlarına yüzde 55 zam yapıldı.



Ek zam görüşmeleri nedir? 

çalışanların çalışma koşulları, ücretleri ve benzeri konular hakkında işverenle tartışma fırsatı verir. Örneğin, çalışanlar ek zam isteyebilirler ve işveren, bu talebi kabul edip etmeyeceğini karar verebilir. Görüşmeler, hem işverenin hem de çalışanların isteklerini ve beklentilerini ifade etmeleri için yapılır.  ve genellikle işyerinde iş birliği için önemli bir yolculuğu temsil eder.

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bir süredir üç kamu bankasıyla yürüttükleri ek zam görüşmelerini tamamladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

Kamu bankaları çalışanlarına müjde! Maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

"Temmuz ayındaki yüzde 35 ücret yükselişi de bu yıl sonunda yapılan maaş yükselişleri de yetkili olduğumuz üç bankamızla imzalanan ek protokoller çerçevesinde yapıldı.  Yeni bir TİS imzalamayacak olmamamıza rağmen, 14 bölge şube başkanlığımızda geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantıları yaptık. Üyelerimizden gelen talep,  sorun ve çözüm önerilerini aldık. Katıldığımız bütün toplantılarda ve yaptığımız görüşmelerde ocak 2022-ocak 2023 ücret artışlarının, açıklanan yeniden değerleme miktarının üzerinde olmasının gerektiğini söyledik. Kümülatif olarak da bu oranı bulduk. Ocak 2022 ücret artışı ortalama yüzde 35, temmuz fiyat artışı yüzde 35 ve ocak 2023 ücret  artışı yüzde 55 olmak üzere kümülatif olarak 2023 senesi için uygulanacak yeniden değerleme oranının üzerinde bir ücret artışı elde edildi."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön