Kent Haberleri

Kamu çalışanlarının beklediği haber sonunda geldi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı! 4 defa ikramiye alacaksınız!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde artık sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin binlerce kamu çalışanını mutlu edecek haberi açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...  Artık işçiler de memurlar gibi dört kez ikramiye alabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Binlerce kamu çalışanılarını mutlu edecek haberi duyurdu. Artık işçiler de memurlar gibi dört kez ikramiye alabilecek. İşte ayrıntılar...

BAKAN BİLGİN KAMU ÇALIŞANLARINA MÜJDEYİ VERDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, il özel idareleri, santrallar, demiryolları, karayolları, şeker fabrikaları, kömür işletmeleri, üniversiteler, hastaneler, bakanlıklarda çalışan binlerce kamu çalışanını mutlu edecek bir sözleşmenin olacağını belirtti. 

15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANIYOR...

Bilgin'in, Türk-İş, Hak-İş heyetleri ile beraber yaptığı toplantıdan sonra bu hafta yeni bir sürecin başladığını açıkladı. Pazarlıklarda belirli noktaya gelen tarafların rtoplamda 15 gün içinde anlaşması bekleniyor. 

BELEDİYE İŞÇİLERİNE DE İLAVE TEDİYE VERİLECEK!

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in hazırlamış olduğu habere göre Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlığın nisan ayı bitmeden tamamlanması hedefleniyor. 

Ayrıca, belediye ve il özel idare şirketlerindekiler de dâhil tüm kamu işçilerine ilave tediyelerin verilmesi talebinde bulunuldu. 

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ!

Sendika üyesi olup aylık ya da ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlileri için yapılmakta olan toplu sözleşme ikramiyesi yılda 4 defa olmak üzere üç ayda bir veriliyor. Ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında ödemeler gerçekleştiriliyor.

Toplu sözleşme ikramiyeleri sendika üyesi olan kamu görevlilerinden kesilen toplu sözleşme ikramiyelerinin işveren tarafından kesilmesi olup bu yıl için ödenen tutar 400 liradır.

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?