02 / 05 / 2024

Kamu çalışanlarının maaşlarına düzenleme geldi! 15 bin lira üzeri kazananların maaşlarında % 20 kesinti yapılacak

Kamu çalışanlarının maaşlarına düzenleme geldi! 15 bin lira üzeri kazananların maaşlarında % 20 kesinti yapılacak

Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli bir karar alındı. ‘Toplumu rahatlatmaya yönelik adımlar’ olarak nitelendirilen proje dahilinde 15 bin lira üzeri kazanan kamu çalışanlarının maaşlarında % 20 kesintiye gidilecek. İşte detaylar…



“KESİNTİLER 2023 SONUNA KADAR GERİ ÖDENMİŞ OLACAK”

Kesintilerin önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamen geri ödenmesi amaçlanıyor. Geri ödeme planına ilişkin şu şekilde açıklama yapıldı:

“Aylık her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.001 lira (On beş bin bir TL) ve üzerinde olan kişilerden % 20 oranında kesinti yapılacak ancak yapılan bu kesinti sonucunda aylık her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.000 liranın (On beş bin TL) altında gerçekleşmesi durumunda, her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.000 lira (On beş bin TL) olarak ödenecektir.”

Kamu çalışanlarının maaşlarına düzenleme geldi! 15 bin lira üzeri kazananların maaşlarında % 20 kesinti yapılacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Temmuz 2022 tarihinde saat 17.13’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,79 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 986 Türk Lirası değerinde.

Flaş flaş! 18’e yüklenen dolar kaç lira olacak? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı

İş arayanlara müjde! Bakanlık 8.500 liraya personel ve işçi arıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Huawei P50 Pro’nun indirimli fiyatına inanamayacaksınız! 4 bin 500 lira indirim! Huawei P50 Pro’nun indirimli fiyatı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön