29 / 04 / 2024

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın kirası 2.2 milyon TL!

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın kirası 2.2 milyon TL!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı binasına yıllık 2 milyon 250 bin TL kira ödediklerini açıkladı. Atalay, "Yıllık kira bedeli 2 milyon 250 bin TL'dir. Mezkur bina 10 yıllığına kiralanmıştır" dedi



 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in yazılı soru önergesine cevap veren Bakan Atalay, binanın 8 Eylül 2009'da imzalanan sözleşme ile kiralandığını ve İçişleri Bakanlığı ile ortak kullanıldığını kaydetti. Atalay, binanın aylık brüt kirasının 187 bin 500 TL olduğunu ifade ederek, "Yıllık kira bedeli 2 milyon 250 bin TL'dir. Mezkur bina 10 yıllığına kiralanmıştır" dedi.

Binanın 3 bloktan oluştuğunu ve 6,7,8 ve 9'ncu katlarının kısmen, bir bloğun da 1,2 ve 3'üncü katlarının tamamının İçişleri Bakanlığı tarafından tadilat ve onarıma alındığını ifade eden Atalay, yapılan tadilatın sözleşme bedelinin 1 milyon 356 bin TL olduğunu kaydetti. Atalay, tadilat ve onarım planında yapılan değişiklik sonucunda işin 1 milyon 75 bin 369 TL'ye yaptırıldığını belirterek, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından kullanılan binadaki A Bloğun tadilat ve onarımın ise Başbakanlık tarafından yaptırıldığını bildirdi.

Tadilat ihalesinin  Ankara  İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını ve 14 firmanın katıldığını aktaran Beşir Atalay, binanın kiralanma nedenini ise şöyle açıkladı:

"İçişleri Bakanlığı hizmet binasının yetersiz olması nedeni ile yapılan piyasa araştırması sonucunda uygun kamu binası bulunamadığından; İçişleri Bakanlığı ek hizmet binası ihtiyacını karşılayacak şekilde yeterli kullanım alanına (A,B,C bloktan oluşan 9 bin 368 metrekare kullanım alanı,kapalı ve açık otopark mevcut, 300 kişi kapasiteli konferans salonu) sahip, İçişleri Bakanlığına yakın, bulvar üzerinde, ulaşım imkanları, mevkisi, mimari plan ve özelliklerinden dolayı söz konusu bina kiralanmıştır."

AA

 


Geri Dön