22 / 07 / 2024

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL taban ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL taban ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşme gerçekleştirildi ve son dakika detayları belli oldu. 




Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 Türk Lirası taban aylık olarak açıklanmıştı. İşçi tarafı hükümetin bu teklifinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti. 

İşçi tarafı konuyla ilgili talebi, yüzde 45 zam ve 15 bin Türk Lirası taban ücret olarak açıklandı. 

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL taban ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin, Mayıs ayına kalınmadan sonlanması öngörülüyor. 

Diğer taraftan yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin de 1 Ağustos'ta başlayacağı belirtildi. 

Bu çerçevede, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olacak şekilde, sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da oldukça önemli. 

Görüşmelerde işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) yetkilileri pazarlıkta belli bir noktaya ulaştı ve ikramiyenin de aralarında yer aldığı konularda mutabık kalındı. 

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 zammı tek tek hesaplandı! Hemen en düşük emekli maaşına bakın!

Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Peş peşe açıklandı! 

Bayram öncesi hesaplara peş peşe tam 4 bin 336 TL yatırılıyor! İl il yatırılacak bu paraları aman kaçırmayın!


Geri Dön