Kent Haberleri

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranını duyurdu. Bunun ardından maaşların kaç lira olduğu merak edilmeye başlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranını duyurdu

En düşük kamu işçisi maaşları geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranını duyurdu. 

Bu açıklamanın ardından "Kamu işçisi maaş zammı yattı mı, maaş farkları ne zaman yatacak?" sorularının yanıtları merakla araştırılmaya başlandı. 

Maaşlara yüzde 45 oranında zam uygulanırken, kamu işçilerinin alacağı brüt maaş rakamı da netleşmiş oldu. 

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

Habertürk'te yer alan habere göre; kamu işçilerine uygulanacak zammın açıklandığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da bulundu. 

Ülkedeki 700 bini aşkın kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü de geçtiğimiz günlerde resmen imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu açıklamasında "İmzalanacak protokelle kamu işçilerimizin taban ücretleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin TL’ye çıkartıyoruz" diyerek sürdürdüğü açıklamasında, yüzde 4 ile yüzde 6 prim ödemesi uygulamasınında bu sözleşmeyle geldiğini aktardı. 

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

Yaptığı söz konusu açıklamasında "Kamuda gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngördüklerini ve fazla çalışma ücretlerinde de yüzde 70 artışa gittiklerini dile getirdi. 

KAMU İŞÇİSİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK? 

'Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak?' sorusu son günlerde sık sık internet üzerinden araştırılıyor. 

700 binden fazla kamu işçisi, maaşlarını hay ayın 15'inden itibaren almaya başlıyor. 

15 bin Türk Lirası'na yükseltilen en düşük kamu işçisi maaşlarının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra, izlenen ayın 15'i itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor. 

1 Euro kaç TL? Bugün Euro ne kadar? 14 Mayıs 2023 Euro ne kadar?

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

Dolar yarın tam tamına bu kadar olacak! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın