28 / 04 / 2024

Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Gayrimenkulü belediye tarafından kamu hizmeti için kamulaştırılan malikler el atma zamanına bakmaksızın belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki, kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..



Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Gayrimenkulüne belediye tarafından kamu hizmetinde (yol, kaldırım, kavşak, dere ıslahı, mezarlık, park, otopark vb.) amacıyla kullanmak suretiyle el atıldığını düşünen malikler el atma zamanına bakmaksızın belediyeye bireysel olarak başvuru yapılabiliyor.


Bu süreçte mal sahibine uzlaşmak için davetiye de gönderiliyor. Peki, "Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Uzlaşma komisyonu ile ilk görüşmeyi yapmak üzere ilgili belediyenin Kamulaştırma Şefliğine başvurabilirsiniz. Taşınmaz hakkında görüşüp uzlaşılması halinde;


Tapu işlemlerine esas olmak üzere Tapu suretiniz, Nüfus Cüzdanı, TC Kimlik Numaranız, Vergi dairesi Numaranız, Vekalet ile yürütülen işlerde Noterden tasdikli vekaletname, taşınmaz malikinin ölü olması halinde varislerinin veraset ilamı çıkartmak üzere asliye hukuk mahkemelerinden alacakları veraset ilamına alınmasına müteakip, veraset intikali ile ilgili işlemleri de Veraset Vergi Dairesinden alınacak “veraset intikali ve satışında sakınca yoktur” belgelerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.


Taşınmazın tapu kütüğünde takyidat varsa tapunun isteği doğrultusunda terkin ettirilecektir. (Haciz, ipotek, vakıf ilişiği vs. gibi)


Belirlenen bedel üzerinden tapuda Belediyemiz lehine tescil/terkin işlemi yapılarak, alınan tapu belgesindeki bedelin ilgilisine ödenmesi için Hesap İşleri Daire Başkanlığı’na tahakkuk gönderilerek ödeme işlemi yapılır.



Kamulaştırma nereden sorgulanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön