27 / 04 / 2024

Kamyon satışları inşaat sektörüyle büyüyor!

Kamyon satışları inşaat sektörüyle büyüyor!

Türkiye ekonomisi hem küresel hem yerel gelişmeleri yakından takip ediyor. Gelişmekte olan ülkeler, uluslararası arenada Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz yükseltme kararına hazırlık yapıyor...



Türkiye ekonomisi hem küresel hem yerel gelişmeleri yakından takip ediyor. Gelişmekte olan ülkeler, uluslararası arenada Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz yükseltme kararına hazırlık yaparken ilave olarak önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimler yüzünden Türk ekonomisini zorlu bir sınav bekliyor.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da altını çizdiği ekonominin inşaat sektörüne bağımlı olarak büyümesi başta kamyon gibi ticari araç satışlarını etkiliyor. Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel, 2014’te Türkiye’nin güney komşularında yaşanan siyasi karışıklık yüzünden Scania satışlarının bir miktar gerilediğine ancak Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerine ticaretin artması ile yılı bir önceki senenin üzerinde tamamlayacaklarına dikkat çekti. 2015’te 3. havalimanı, 3. köprü ve kentsel dönüşüm gibi projelerin satışlara olumlu yansıyacağının altını çizen Yücel, “2015 yılı için temkinli iyimserliğimizi koruyoruz. Gelecek yıllarda pazarın büyüyeceğini düşünüyoruz.” dedi. Doğuş grubu olarak 20 yıldır Scania ile çalıştıklarını hatırlatan Yücel, 2014’ün ilk 10 ayında bir önceki yıla göre yüzde 17 artışla 1.446 adetlik satış yaptıklarını, yıl sonuna kadar artışın yüzde 20’ye ulaşacağını belirtti. Pazarın bu yıl 28 binden yüzde 10 artış yakaladığını bildiren üst yönetici, 2015’te kendilerinin 2 bin 500-3 bin aralığında satış hedeflediklerini açıkladı.


İsveçli üreticinin yeni teknolojilerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Adnan Yücel, 250 ile 730 beygir arası güç seçeneğine sahip 18 farklı motor seçeneği sunduklarını belirtti. Türkiye’de taşımacılığın büyük bölümünün karayolu ile yapıldığını aktaran üst yönetici, lojistikteki maliyetin yüzde 60’ının yakıt tüketimi olduğunun altını çizerek, “Streamline modelimizle yüzde 4’e varan oranlarda daha az yakıt tüketimi sağladık. Euro 6 normundaki motorlarda buna yüzde 3 daha ekledik.” diye konuştu.


TÜRKİYE, İLK 10 PAZAR ARASINDA


Scania Türkiye’den sorumlu Ülke Müdürü Per Stümer, Türkiye’nin kendileri için en değerli pazarlardan biri olduğunu, en fazla teslimat yaptıkları 10 ülke arasında yer aldığını anlattı. Türkiye’nin üç kıtanın ortasında yer alan ayrıcalıklı coğrafi konumu sayesinde büyük potansiyel taşıdığını vurgulayan Stümer, “Doğuş Otomotiv gibi büyük bir şirketle sürdürdüğümüz işbirliği sayesinde mevcut potansiyelden yararlanmak istiyoruz. Şu an iyi bir pazar payımız var ve bunu daha da ileriye taşımak istiyoruz.” dedi.


Zaman


Geri Dön