28 / 07 / 2024

Kanada Deerhurst Resort Otel satışa çıkarıldı!

Kanada Deerhurst Resort Otel satışa çıkarıldı!

Deerhurst Resort Oteli, geçtiğimiz yıla kadar 60 milyon dolarlık harcama ile bugünkü halini aldı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kanada´nın Huntsville kasabasında geçen ay G8 Zirvesi´nin düzenlendiği Deerhurst Resort Oteli satışa çıkarıldı. Otelin satış fiyatı açıklanmadı.
        
Briton Charles Waterhouse tarafından 1896 yılında inşa edilen küçük bir pansiyon ve iki kabinden oluşan otel, 1998 yılına kadar gelişerek büyüdü ve bölgenin en büyük turistik tesislerinden birisi haline geldi. 1998 yılında, Kanada ve dünyanın önde gelen ilaç firmalarından Apotex´in sahibi Barry Sherman tarafından 21 milyon dolara satın alınan Deerhurst Resort Oteli, geçtiğimiz yıla kadar 60 milyon dolarlık harcama ile bugünkü halini aldı.
        
G8 Zirvesi için federal hükümet tarafından seçilen otelin, zirve boyunca isim yapmasının, satışına olumlu etki edeceği belirtiliyor. Otelin ortaklarından Gary Llyod, G8 için zirveden aylar önce başlatılan kalite yükseltme çalışmaları için 50 milyon dolar tutarında harcama yapıldığını belirtti.
        
Gary Llyod, "ABD Başkanı Obama ve diğer tüm liderlerin kaldıkları odalar, kullandıkları malzemelerle birlikte aynen muhafaza ediliyor. Otelin 2 adet 18 çukurlu golf sahası, 400 odası, toplantı ve diğer salonları ile çevresindeki doğal ortamı, yakın zamanda alıcı bulmasına yetecek özellikte" dedi.
        
Otelin satışını üstlenen CBRE Hotels Emlak Ofisi´nden Bill Stone ise isimlerini ve çalışma alanlarını açıklamadığı uluslararası birkaç grubun, halen oteli incelediklerini kaydetti. Satış ile ilgili sürecin G8 Zirvesi´nden önce başladığını açıklayan Bill Stone, "Zirvenin yapılması, otelin piyasa değerini ateşledi" dedi.
AA

Geri Dön