28 / 04 / 2024

Kanada Ordusu'na çevre dostu bina inşa edilecek!

Kanada Ordusu'na çevre dostu bina inşa edilecek!

Kanada Savunma Bakanlığı, yeni inşa edilecek ordu binalarının "çevre dostu" olacağını açıkladı



Kanada'nın New Brunswick eyaletindeki Gagetown Askeri Üssünde inşa edilen ilk çevre dostu bina hizmete girdi. Savunma Bakanlığı yetkelisi Scott Stevenson yaptığı açıklamada, bundan sonraki askeri bina inşaatlarında yeni sistemin kullanılacağını söyledi.

LEED Silver ismi verilen sistemle inşaat malzemesinden, inşaat sonrası enerji harcamalarına kadar tasarruf sağlanacağını kaydeden Stevenson, "En büyük kazanım da çevrenin korunması olacak" dedi.

Stevenson, yeni sistemle yapılacak binaların maliyetini 10 yılda amorti edeceğini belirtti.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, binanın inşasında yüzde 70 oranında inşaat atıkları ve şehir çöplerinden elde edilmiş geri dönüşüm malzemeleri kullanıldı.

Binanın bütün duvar ve keresteleri, istenildiğinde başka bir inşaatta yeniden kullanılabilmesi amacıyla takılıp çıkarılabiliyor.

Binada tasarruflu ve çevre dostu akıllı ısıtma ve aydınlatma kullanılırken, çatılara da tuvaletlerde kullanılmak üzere yağmur suyunu toplayan sistem yerleştirildi. Bu sistemle binanın atık suyunun da yüzde 40'ı arıtılarak yeniden kullanılabiliyor. Hava yalıtımı ön planda tutulan binalarda, böylece enerji, ses yalıtımı ve temizlik giderlerinin de aşağılara çekilmesi planlanıyor.
AA


Geri Dön