23 / 05 / 2024

Kanadalı ve Orta Afrikalı işadamları NASİAD'ı yatırıma davet etti!

Kanadalı ve Orta Afrikalı işadamları NASİAD'ı yatırıma davet etti!

Yedi kıta ve 130 ülkeden toplam 800 işadamının katıldığı 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının ardından Aydın' ın Nazilli ilçesine gelen yabancı işadamları, çeşitli ziyaretlerde bulundu....




Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD), Kanadalı ve Orta Afrikalı işadamlarını ağırladı. Yedi kıta ve 130 ülkeden toplam 800 işadamının katıldığı 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının ardından Aydın'ın Nazilli ilçesine gelen yabancı işadamları, çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere çok sayıda kişi ve yeri ziyaret eden misafir işadamları Uğur Soğutma, Sare İncir İşletmesi ve zeytinyağı imal edip işleyen tesisleri de inceledi. İşadamlarına ilçeyi gezdiren Ülker'in Kanada distribütörü Murat Uslu, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bulunan tarım potansiyeli, pek çok ülkede bulunmamaktadır. Tarım ürünleri ve inşaat malzemeleri, özellikle de derin dondurucu konusunda Türk işadamları ile dünyanın birçok ülkesi ticaret yapıyor. Ticari ilişkilerini daha da arttırmak ve ülkelerinde yerleşik iş kurmaları, ticaret yapmaları için Türk işadamlarını Kanada ve Orta Afrika ülkelerine davet ediyorlar.” dedi. 


Başkan Alıcık ise, “Nazilli, dünya genelinde yapılan çalışmalardan sonra ‘uzun yaşam merkezi’ olarak tescillenmiştir. Türkiye ve Nazilli, özellikle kestane ve incir üretiminde hem ülke hem de dünya genelinde lider konumdadır. Siz işadamları, ticaret yapmak için doğru yerdesiniz. Ülkemiz eğer düzgün tarım politikaları uygulayabilirse hem ihracat yaparak hem de ihracat yapmadan yetiştirdiği tüm tarım ürünlerini pazarlayabilir.” şeklinde konuştu.


Misafir işadamlarının fabrika ve işyeri ziyaretlerine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur başta olmak üzere Başkan Alıcık, Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, NASİAD Başkanı Mustafa Takmaklı ve dernek üyesi işadamları katıldı.


Yurt Gündemi


Geri Dön