16 / 06 / 2024

orta afrika türk yatırımları

orta afrika türk yatırımları

Yedi kıta ve 130 ülkeden toplam 800 işadamının katıldığı 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının ardından Aydın' ın Nazilli ilçesine gelen yabancı işadamları, çeşitli ziyaretlerde bulundu....

Güney Afrika, Türk firmaları üretime ve inşaata çağırıyor! 

DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Abubakir Salim, geçtiğimiz  hafta bu ülkede hükümet yetkilileri ve iş dünyası ile gerçekleştirdiği temasları ile ilgili konuştu ve Türklere davet olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Otomobil devinden flaş karar! Koltuk, bir Türk'e emanet

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden biri olan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı bir Türk olmuş durumda.

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

orta afrika türk yatırımları Haberi

orta afrika türk yatırımları


Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD), Kanadalı ve Orta Afrikalı işadamlarını ağırladı. Yedi kıta ve 130 ülkeden toplam 800 işadamının katıldığı 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının ardından Aydın'ın Nazilli ilçesine gelen yabancı işadamları, çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere çok sayıda kişi ve yeri ziyaret eden misafir işadamları Uğur Soğutma, Sare İncir İşletmesi ve zeytinyağı imal edip işleyen tesisleri de inceledi. İşadamlarına ilçeyi gezdiren Ülker'in Kanada distribütörü Murat Uslu, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bulunan tarım potansiyeli, pek çok ülkede bulunmamaktadır. Tarım ürünleri ve inşaat malzemeleri, özellikle de derin dondurucu konusunda Türk işadamları ile dünyanın birçok ülkesi ticaret yapıyor. Ticari ilişkilerini daha da arttırmak ve ülkelerinde yerleşik iş kurmaları, ticaret yapmaları için Türk işadamlarını Kanada ve...