28 / 04 / 2024

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.



Dunya.com yazarı Kerim Ülker’in konuyla ilgili köşe yazısı şöyle: Mimari tasarımda en önemli keşiflerden birisi gazbeton. Isı iletkenliği konusunda güçlü, yanmaz ve kolay işlenebilir bu malzeme 1923 yılında üretilmeye başlandı. Aynı yıl Ytong olarak markalaşan bu yapı malzemesi, Almanya’nın 2’nci Dünya Savaşı’nın sonunda yeniden inşası sürecinde kullanıldı.

Almanya’nın asırlık şirketleri arasına giren Ytong, Türkiye’de ise Türk Ytong olarak faaliyetini 60 yıldır sürdürüyor. 1965 yılında üretime başlayan Türk Ytong’un 6 fabrikasında 540 kişi çalışıyor ve yıllık 2,5 milyon metreküp üretim kapasitesi var.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Konut sektörünün olmazsa olmazı yapı malzemelerinin en önemli oyuncusu olan Türk Ytong’da şu günlerde önemli bir işleme imza atılıyor. Aynı zamanda spor yorumculuğu ile tanınan iş insanı Ömer Üründül, Türk Ytong’un en önemli ortağı ve yüzde 48’lik hissesi bulunuyor. Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağını duydum. Eğer anlaşma sağlanırsa Transpet böylece yapı malzemeleri sektörüne de giriş yapacak.

FRANSIZ DEVİN OPERASYONLARINI ALDI

 2016 yılında kurulan Transped, hampetrol ve petrol ürünlerinin uluslararası pazarda lojistik ve ticareti ile uğraşıyor. Transpet, geçen yıl global petrol sektörünün önemli oyuncularından birisi olan Fransız Rubis Terminal Infra SAS’in Türkiye operasyonlarını idare ettiği Rubis Terminal’i satın almıştı. İskenderun Körfezi'nde yer alan Rubis Terminal 1984 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön