03 / 05 / 2024

Ömer Üründül EPDK'ya santral inşaatı için başvurdu!

Ömer Üründül EPDK'ya santral inşaatı için başvurdu!

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde şirketler ek süre yarışına girerken, üretim için art arda lisanslar alınıyor. EPDK'ya sürpriz başvuru ise yeşil sahaların ünlü yorumcusu Ömer Üründül'den geldi....



 Ünlü yorumcu Ömer Üründül kurduğu Karabükgaz ile EPDK'ya 423 megavatlık doğalgaz santrali inşaatı için başvurdu

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde şirketler ek süre yarışına girerken, üretim için art arda lisanslar alınıyor. EPDK'ya sürpriz başvuru ise yeşil sahaların ünlü yorumcusu Ömer Üründül'den geldi. Enerji alanında yatırımlarını hızlandıran Üründül, aile şirketi olarak kurduğu Karabükgaz ile (EPDK) Karabük'e 423 megavatlık doğalgaz santrali için başvuruda bulundu. şžirketin diğer ortaklarını da Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül ve çocukları Aslı ve Mert Üründül oluşturuyor.

'SAĞLAM İLERLİYORUZ'
Ömer Üründül ilk olarak kurduğu Üründül Enerji'yle Kırklareli'de 240 megavat gücünde doğalgaz çevrim santrali için EPDK'ya başvurmuştu. Üründül ailesi, Burger King'in Türkiye temsilciliğini yapan TAB Gıda'nın da ortakları arasında. Üründül Enerji CEO'su Fazıl Akıncı, EPDK'ya lisans başvurusu yaptıklarını belirterek, 'Yatırım konusunda fizibilite sonrası net karar verilecek. Belli bir büyüklüğe ulaşma arzusundayız. Niyetimiz doğru projelerle büyümek' dedi.

Sabah/MEHMET NAYIR


Geri Dön