28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 



Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sürdürülebilir ve akıllı taşımacılık, yeşil liman, demir yolu taşımacılığının geliştirilmesi, yakıt tüketimi ve emisyonların azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaismailoğlu, çevre kirliliği konusunda Kanal İstanbul'a yönelik yapılan eleştiriler hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında dünyanın en büyük petrol ve zehirli atık taşıyan gemilerinin, İstanbul Boğazı ve İstanbul için can ve mal güvenliğinin yanında büyük çevresel riskler oluşturduğunu söyledi.

Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

"Çevre hassasiyeti konusunda hem ülkemizi ve hem de tüm dünyayı yakından ilgilendiren önemli ve asrın projesi Kanal İstanbul'dur. Dünyadaki benzer projeler incelendiğinde, İstanbul Boğazı gibi iki yakasında yüz binlerce insan bulunan başka bir su yolu yok. Boğaz, geçen gemi trafiğinin oluşturduğu riskler açısından her geçen yıl daha da tehlikeli hale geliyor. Yüz yıl önce yılda ancak 3-4 bin geminin geçtiği boğazlarımızdan, şimdi 50 bine yakın geçiş yapılıyor. Bu rakam 2050'de 78 bin, 2070'te de 86 bine ulaşacak. Kanal İstanbul Projesi, boğazlarımızda yaşanması muhtemel bir çevre faciasının önüne geçmek için zorunludur. Proje tamamlandığında başta İstanbul Boğazı ve çevresindeki insanların can ve mal güvenliğini sağlanacak, Boğaz'ın tarihsel, kültürel ve çevresel dokusu korunurken, bekleme ve geçiş süreleri de azaltılacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Kanal İstanbul yanıtı!


Geri Dön