28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir!

Kanal İstanbul iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir" ifadelerini kullandı...



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kanal İstanbul'un finansmanında ve inşasında herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz." dedi.

Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldıklarını söyleyen Erdoğan, ''Kanal İstanbul projesi bu arayışın sonunda ortaya çıkmıştır. Bu proje yeni de ortaya atılmış da değildir. Tarih boyunca diğer projeleri bir kenara bırakıyorum, AK Parti olarak bizim de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden itibaren böyle bir Kanal İstanbul projesinin arayışı içerisine girdik. Ne zaman ki hükümet olduk, ondan sonra da 9-10 yıllık emeğimiz var, bu çalışmayı sürdürüyoruz. 2011'de milletimize bu sözü verdik. Esasen 2023 hedeflerimizden biri olan Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık.'' diye konuştu.

Projenin inşa maliyeti 75 milyar lira olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kendi alanlarında dünyanın en önde gelen uluslararası firmalarıyla çalışıldı. ÇED çalışmalarının tamamlanmasıyla bugünkü aşamaya gelindi. İnşa maliyeti 75 milyar lira olarak hesaplanan Kanal İstanbul bünyesinde iki liman, bir yat limanı, bir lojistik merkezi, 7 köprü, 2 ayrı raylı sistem hattı yer alacak. Kanal etrafında sadece 500 bin kişilik konut alanına izin verilebilecek. Buna rezerv alan da diyebiliriz. Bu 500 bin kişi İstanbul'a dışardan gelmeyecek. Görüldüğü gibi bu tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış bir projedir. Öyle zincirleme yapmakla bunu engelleyemezsiniz. Projenin inşasında herhangi bir sıkıntı, sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz. Bizim işimiz eser üretmek, onların işi boş boş konuşmaktır'' dedi.

Kanal İstanbul nedir, ne değildir?

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!
 


Geri Dön