11 / 05 / 2024

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projelerinin biri için daha iptal kararı verildi. TOKİ tarafından, 621 konutluk 3'üncü etabının ihalesinin  iptal edildiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Son olarak “İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Baklalı Mahallesi 3 Etap 621 Konut ve 10 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için 5 Aralık'ta gerçekleştirilen ihalenin iptal edildiği belirtildi. 

TOKİ'nin 9 Aralık'ta verdiği iptal kararında “Geçerli teklifin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşım maliyetin çok üzerinde olması” sebebiyle bu karara varıldığı belirtildi. 

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Aynı etap için 28 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ihale de aynı neden ile iptal edilmişti. 

DİĞER ETAPLARDA SON DURUM NE?

Projenin 844 konutluk 1'inci etabı için 9 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ihale şu an değerlendirme aşamasında görünüyor. Kasım'da gerçekleştirilen 925 konutluk 5'inci etap ve ekim ayında yapılan 826 konutluk 4'üncü etabın ihaleleri de aynı şekilde değerleme aşamasında. 

TOKİ, şu ana kadar sadece 716 konut ve 10 dükkandan meydana gelen 2'nci etap için açtığı ihalede sözleşmeye imza attı. 13 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin kazananı 763 milyon Türk Lirası tutarındaki tek teklifle Yılkanur İnşaat oldu.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Geçtiğimiz günlerde Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un aktardığına göre; TOKİ'nin Arnavutköy Baklalı'da 716 konuttan oluşan 2'inci etap için gerçekleştirdiği, daha önce 7 kez iptal edilen ihalenin sekizinci turda sonuçlandığı gündeme geldi. İhaleyi 763 milyon lira teklif veren Yılkanur İnşaat firması kazanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Nadir Ataman, “Bu ihalenin de iptali yakındır” değerlendirmesinde bulundu.

TOKİ resmen duyurdu! 24 ildeki 244 iş yeri yüzde 25 peşinat, 120 ay vadeyle satılıyor! 99 bin TL'den başlayan fiyatlarla

Altın frene bastı! Resmen tepetaklak oldu! Elinde altını olanlar acilen baksın! 12 Aralık 2022 altın fiyatları

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

TOKİ'nin yeni takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 12-19 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?


Geri Dön