01 / 05 / 2024

Kanal İstanbul tartışmaları en büyük hayal kırıklığımdır!

Kanal İstanbul tartışmaları en büyük hayal kırıklığımdır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı koltuğundaki 1 yılını değerlendirdi. İmamoğlu, en büyük hayal kırıklığının Kanal İstanbul çığırtkanlığı yapılması olduğunu söyledi... 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlık koltuğunda tartışmalar ve gerginliklerle geçen 365 günün hesabını, 16 milyon İstanbulluya veren Ekrem İmamoğlu, bu süreçte en çok neye kızıp en çok neye üzüldüğünü ve en çok neye mutlu olduğunu anlattı. 

Hayal kırıklığı yaşadığı epeyce olay olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Ama en büyüğü, deprem dururken Kanal İstanbul çığırtkanlığı yapılması olmuştur" diye konuştu. Sözcü'de yer alan habere göre; İmamoğlu, 'Bir yıllık süre zarfında en büyük hayal kırıklığınız ne oldu?' sorusunu şöyle yanıtladı:

"Hayal kırıklığı yaşadığım epeyce olay var aslında. Dikkat çekici olansa, İstanbul'un en büyük problemi deprem. Biz depremle mücadale etmek zorundayız, her anımızda bunu yaşamak zorundayız. İstanbul dediğimizde, Türkiye'yi hatta Avrupa'yı ekonomik olarak etkileyecek, 10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul'u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım. Bu uyarılarımıza rağmen, tek bir bilim adamının bunun savunmamasına rağmen, deprem duruken "Kanal İstanbul da Kanal İstanbul" diye çığırtkanlık yapılması benim; devletimiz, milletimiz ve şehrimiz adına en büyük hayal kırıklığımdır."

Sosyal konut üretirken depreme karşı tedbirli şehir olmayı hedefliyoruz!


Geri Dön